28 Μαρ 2009

Χωρίς διπλωματικές άμυνες!

Το υπουργείο Εξωτερικών και η πολιτική ηγέτις του Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκονται μπροστά σε συνεχή πυρά, τύπου και αντιπολίτευσης καθώς στο τελευταίο, μικρό χρονικό διάστημα, ανατράπηκαν όλες οι εθνικές υποθέσεις σε βάρος της χώρας χάρις στην απρονοησία της υπουργού να μην σχεδιάζει την εξωτερική πολιτική αλλά να αισθάνεται υποχρεωμένη να κάνει την "καλή κουμπάρα", στους αμερικανούς φίλους της.
Με αφορμή δήλωση στελέχους του αμερικανικού υπεξ, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του State Department περί παρουσίας των Τούρκων στα κατεχόμενα της Κύπρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ασχολείται πια με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είναι οριστικό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το State Department, το οποίο επί διοίκησης Ομπάμα υιοθετεί ή ενθαρρύνει θέσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελλάδας και με τις ανάγκες απομείωσης των εντάσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη στρατιά των υφυπουργών - υπηρεσιακών παραγόντων του State Department, που τοποθετήθηκαν και έδρασαν με περιφρόνηση για τις ελληνικές θέσεις στα πιο ευαίσθητα θέματα της χώρας μας, προσετέθη ένας ακόμη, ο Φιλ Γκόρντον, σύμφωνα με τον οποίο ο τουρκικός στρατός κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκροτεί απλώς μία «παρουσία των Τούρκων» στο κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να ασχολείται με μικροπολιτικά θέματα που δεν ενδιαφέρουν την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό, ας ασχοληθεί επιτέλους με την προώθηση των ελληνικών θέσεων και των νόμιμων και νομιμοποιημένων στη γνώμη της Διεθνούς Κοινότητας αξιώσεών μας". Στις δηλώσεις αυτές να προστέθεί το γεγονός ότι τελικά, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπ. Ομπάμα που θα επισκεφθεί την Τουρκία σε λίγες ημέρες, δεν θα μεταβεί για να συναντήσει τον Πατριάρχη στο Φανάρι αλλά σε κάποιο... ξενοδοχείο! Έτσι, δεν θα προσβάλει τους τούρκους φίλους του. Εμείς και όλοι εκείνοι οι Έλληνες στις ΗΠΑ, που το "παίζουν" λόμπι, σφυρίζουν αδιάφορα. Δίνουν εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε ποιούς εγκαταλείποντας το Πατριαρχείο;

Θ. Σκυλακάκης: συνεχίζει το έργο του...

Τίποτε δεν αλλάζει στο υπουργείο αυτό. Έτσι, λοιπόν προ ημερών ο Θ. Σκυλακάκης μάζεψε τα διευθυντικά στελέχη της Β’ Γενικής και τους ανακοίνωσε τις «μεγάλες αποφάσεις» που κατά την άποψή του θα κάνουν καλύτερο και πιο «δεμένο» το υπουργείο. Μην φανταστείτε βέβαια πως ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του (αν και μάλλον πλησιάζει η ώρα). Ανακοίνωσε όμως ότι σε λίγο καιρό θα γεμίσουν όλες οι κενές θέσεις και δεν θα υπάρχουν καθόλου κενά στη Β’ Γενική. Αλλά αυτό, είναι ηλίου φαεινότερο αν λάβει κάποιος υπόψη του το γεγονός ότι φέρνει πίσω αρκετούς ΟΕΥ και υπαλλήλους γραφείων ΟΕΥ προκειμένου να πείσει την υπουργό πως κάνει οικονομίες και κόβει τα «περιττά» έξοδα! Από την άλλη είδε και το δίδυμο Καταπώδη- Εμιρζά από την ηγεσία των ΟΕΥ και όπως μεταφέρουν οι ίδιοι, δεν τους είπε …λέξη από αυτά που γίνονται, αλλά «άλλα» για να περνούν την ώρα. Έτσι δεν γίνεται, μεταξύ φίλων;