1 Απρ 2009

Η Τουρκία σαμποτάρει το Eurocontrol. Η Αθήνα "κοιμάται" όπως διατάχθηκε;

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρει τα εξής: «Η Τουρκία μπλόκαρε κονδύλι €700 εκατ. του Eurocontrol (ευρωπαϊκός οργανισμός διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας) για την προώθηση του νέου εξελιγμένου προγράμματος διαχείρισης του ελέγχου αεροπλοΐας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την ασφάλεια πτήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να εκβιάσει για ανταλλάγματα και για το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου. Δημιουργώντας προβλήματα σε κρίσιμα θέματα της αεροπλοΐας σε όλη την Ευρώπη, η Άγκυρα πιέζει, πρώτον, για να τη δεχθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Πτήσεων ως πλήρες μέλος του, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις Κύπρου και Ελλάδας, δεύτερον, να μετατραπεί η Τουρκία σε ‘ευρωπαϊκό’ αεροπορικό κέντρο της περιοχής και τρίτον, να ανατραπούν οι κινήσεις που γίνονται για αποκατάσταση της νομιμότητας στο FIR Λευκωσίας, όπου οι παρεμβολές του παράνομου Κέντρου Ελέγχου στην κατεχόμενη Τύμπου, προκαλούν ολοένα σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας πτήσεων, κυρίως σε αεροπλάνα τρίτων χωρών. Η Κύπρος από την άλλη, διά του υπουργού Συγκοινωνιών Νίκου Νικολαΐδη, έθεσε επιτακτικά στο τραπέζι τα προβλήματα ασφάλειας λόγω ‘Τύμπου’ και την οικονομική και περιβαλλοντική ζημιά λόγω του τουρκικού εμπάργκο σε υπερπτήσεις κυπριακών αεροπορικών εταιρειών. Με 81.000 τόνους περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα επιβαρύνεται η γη, λόγω της τουρκικής απαίτησης να μην εισέρχονται στο FIR της κυπριακά αεροπλάνα».
Για το θέμα αυτό που είναι γνωστό εδώ και ημέρες τόσο στην ΜΑ Βρυξελλών, όσο και στο ΥΠΕΞ, η σιωπή είναι απόλυτη ώστε να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι γείτονες και φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη, κουμπάροι του Πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή. Έτσι η Ελλάδα συνεχίζει απρόσκοπτα να στηρίζει την "φιλο-Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας", σε βάρος των εθνικών μασ συμφερόντων, όπως γίνεται φανερό!

Απάντηση Μ. Κοππά σε τούρκικες θέσεις

Στην σημερινή συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες (31-2 Μαρτίου) ο νέος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και κύριος διαπραγματευτής της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγκίς παρουσίασε τη στρατηγική της Τουρκίας σε σχέση με την προενταξιακή πορεία της.
Σε παρέμβαση της η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πορεία, λέγοντας ότι η δήλωση του κ. Ερντογάν ότι είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών, δε θα πρέπει αποτελέσει άλλοθι για νέες καθυστερήσεις.
Επανέλαβε ότι οι βασικές ελευθερίες, η ελευθερία του λόγου και τα μειονοτικά δικαιώματα πρέπει να αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα. Όμως οι νόμοι δεν αρκεί να μένουν στα χαρτιά αλλά πρέπει να εφαρμόζονται. Για παράδειγμα σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου για τα βακούφια που ψήφισε η Τουρκική Βουλή εδώ και μήνες.
Επίσης ιδιαίτερα τόνισε την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες.
Επεσήμανε ότι το καλό κλίμα που οικοδομήθηκε από το 1999 δείχνει έχει υποχωρήσει. Πώς οι δηλώσεις για φιλία και σχέσεις καλής γειτονίας, την οποία έτσι και αλλιώς η Τουρκία δεσμεύεται να τηρήσει, είναι συμβατές με παράνομες μανούβρες τουρκικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επικίνδυνες υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά;
Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει αυτή την αντιπαραγωγική στάση και οι Τούρκοι συνάδελφοι να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη άμεσης άρσης του casus belli από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως ζητά και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το casus belli και η επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο δε βοηθά τον ειρηνικό διακανονισμό των διαφορών και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σχόλια για το ΥΠΕΞ

Καλό Μήνα και φυσικά… μην ξεγελαστείτε από κανένα παράγοντα, πολιτικό ή υπηρεσιακό σήμερα που σας υπόσχεται τα μύρια καλά, όπως περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερο μέλλον ή μεγαλύτερους μισθούς. Αμερικανιστί, όλα αυτά μεταφράζονται σε… bullshit! Όπως ήδη σας είπα η στήλη αυτή εμφανίζεται πλέον αυτόνομη και θα κυκλοφορεί κάθε φορά που θα υπάρχει κάποια είδηση, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, δηλαδή μπορεί κάθε ημέρα ή με διακοπή ημερών, αν δεν υπάρχει τίποτε. Φυσικά αυτό θα οφείλεται τόσο σε μένα, γιατί θέλει ψάξιμο, όσο και σε εσάς αν δεν με πληροφορείτε εγκαίρως και σε βάθος. Τόσο για τα όσα συμβαίνουν αλλά και για το βάθος τους: δηλαδή γιατί συμβαίνουν…
Ελπίζω λοιπόν να περάσουμε καλά εμείς και να δεινοπαθήσουν όλοι εκείνοι που βυσσοδομούν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων (όλων) των κλάδων του ΥΠΕΞ.

Μετακινήσεις Διπλωματικών και ΟΕΥ
Συνήλθε την περασμένη εβδομάδα (Παρασκευή) το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κι έκανε μεταθέσεις τόσο διπλωματικών όσο και ΟΕΥ. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στον διπλωματικό κλάδο σημειώνονται οι ακόλουθες μεταβολές. Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ τις παρουσιάζει και θα ακολουθήσει σύντομα και μια ανάλυσή τους για το πώς λειτούργησε το συμβούλιο προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις αυτές.
Αρχικώς διπλωμάτες που μεταφέρονται από Αρχές του Εξωτερικού σε άλλες αρχές εξωτερικού είναι:
Κακιούσης Κων. ΣΠΑ από ΓΠ Λειψίας σε ΓΠ Γκουαγκτζού, Κίνα, Βράϊλας Ιωαννης-Αθαν., ΣΠΑ, από ΜΑ ΔΕΕ σε Ουάσιγκτον, Ντούτη Καλλιόπη, ΣΠΑ, από Γ. Π Μόσχας σε ΜΑ ΟΗΕ, Ιωάννου Δημητρ., ΣΠΑ, από ΓΠ Μόσχας σε ΓΠ Ανοβέρου, Οικονόμου-Καμαρινός Θεοδ., ΣΠΑ, από ΓΠ Αμβούργου σε ΓΠ Κορυτσάς, Σκούρτης Χρ., ΣΠΑ, από ΓΠ Αμβούργου σε Νοβόροσισκ, Ψυχάρης Ανδρέας, ΣΠΑ, από ΓΠ Τάμπας σε ΓΠ Μονάχου, Αποστολάκης Εμμ., ΣΠΑ, από ΓΠ Γκουαγκτζού σε ΓΠ Νεαπόλεως, Σγουρόπουλος Αντ., από ΓΠ Βουκουρεστίου σε ΓΠ Τάμπα, Πλώτας Ιωαν., ΣΠΑ, από ΓΠ Γενεύης σε ΓΠ Μόσχας, Ραφτοπούλου Ασπασία, ΓΠΒ, από ΠΡΣ Πεκίνου σε ΜΑ ΕΕ, Χατζηθωμάς Κωνστ., ΓΠΓ, από ΠΡΣ Δαμασκού σε ΜΑ ΝΑΤΟ, Ράπτη Αικατ. ΓΠΓ, από ΠΡΣ Νέου Δελχί σε ΜΑ Γενεύης, Πορίχη Ελένη, ΓΠΓ, από ΓΠ Μόσχας σε ΠΡΣ Βερολίνου, Θέος Θεοδ., ΓΠΓ, από ΠΡΣ Μπραζίλια σε ΓΠ Μόσχας και Χόλη Σοφία, ΓΠΓ, από ΠΡΣ Ισλαμαμπάντ σε Προξ. Πέρθης.
Από αρχές εξωτερικού στην Κεντρική Υπηρεσία μετατέθηκαν:
Χατζόπουλος Δημ., ΣΠΣ, από ΓΠ Αδελαΐδας, Λούπα Αικ.,ΣΠΑ, από ΠΡΣ Πραιτόριας, Κουβαριτάκης Ελ., ΣΠΑ από ΜΑ ΟΗΕ, Τουλούπας Δημ. ΣΠΑ, από ΠΡΣ Άγκυρας, Ηλιάδης Ηλ., ΣΠΑ, από ΠΡΣ Ρώμης, Κοντολέοντος Ιφιγ., ΣΠΑ, από ΟΥΝΕΣΚΟ, Βράϊλα Ναυσ., ΣΠΑ, από ΓΠ Μιλάνου, Κούνδουρος Ρούς., ΣΠΑ, από ΓΠ Σκοπίων, Κόρκα Άννα, ΣΠΑ, από ΓΠ Μονάχου, Τσιέπας Στ., ΣΠΑ, από ΠΡΣ Λουξεμβούργου, Μοάτσος Κων., ΣΠΑ, από ΓΠ Κορυτσάς, Δογορίτης Γεωργ. ΣΠΑ, από ΠΡΣ Οτάβας, Κακιοπούλου Ευθ., ΣΠΑ, από ΠΡΣ Λευκωσίας, Φρυγάνας Ανδρ., ΣΠΑ, από ΠΡΣ Τόκυο, Πιπερίγκος Κων., ΣΠΑ, από ΠΡΣ Δουβλίνου, Ιωάννου Αθαν., ΣΠΑ, ΓΠ Νεαπόλεως, Τουρνάκης Ευαγγ., ΣΠΑ, από ΓΠ Μαδρίτης, Πούλου Δεσπ., ΣΠΒ, από ΠΡΣ Τόκυο, Καποδίστριας Χρ. ΣΠΒ, από ΠΡΣ Βελιγραδίου, Παπακωνσταντίνου Μαρ., ΣΠΒ, από ΠΡΣ Λευκωσίας, Βεβέ Σοφία, ΣΠΒ, από ΓΠ Νέας Υόρκης, Μιχαλόπουλος Δημ, ΣΠΒ, από ΠΡΣ Κιέβου, Φραγκολοπούλου Δεσπ., ΣΠΒ, από ΠΡΣ Σαράγεβο, Παπαδόπουλος Αντ., ΣΠΒ, από ΠΡΣ Λισσαβόνας, Μητσόπουλος Αλεξ., ΓΠΣ Από ΜΑ ΟΗΕ, Ιακωβίδης Ιάκ. ΓΠΑ, από ΜΑ ΕΕ, Κανάρα Ιφιγ., από ΜΑ ΕΕ, Ματσούκας Θωμάς, ΓΠΑ, ΠΡΣ Βουδαπέστης, Χαρλαύτης Ευθ. ΓΠΑ, από ΜΑ ΕΕ., Μπουντούρης Αλεξ., ΓΠΒ από ΠΡΣ Ναϊρόμπι, Δόντας Γερ., ΓΠΒ από ΜΑ ΕΕ, Σημαντηράκη Χριστ., ΓΠΒ, από ΠΡΣ Ουάσιγκτον, Τζανακάκη Δεσπ., ΓΠΒ από ΠΡΞ Πέρθης, Καττούλας Κων., ΓΠΒ από ΠΡΣ Μοντεβιντέο, Ζαφειράκος Θεοφ., ΓΠΒ από ΠΡΣ Βιέννης, Μαλιγκούδης Βίκτ., ΓΠΓ από ΠΡΣ Σόφιας, Χοτζόγλου Πωλίνα, ΓΠΓ, από ΠΡΣ Ραμπάτ, Σταματέκος Ιωάνν., ΓΠΓ, από ΠΡΣ Τριπόλεως, και Τσεκούρα Ελενη, ΓΠΓ, από ΓΣ Σκοπίων.
Από την Κεντρική Υπηρεσία σε Αρχές Εξωτερικού
Κουτράκου Νίκη-Αικ, ΣΠΑ σε ΠΡΣ Ρώμης, Γιαννάκου Ελευθ., ΣΠΑ σε ΠΡΣ Βατικανού, Δημάκη Αικατ., ΣΠΑ, σε ΓΠ Αμβούργου, Φωτιάδου Ελισάβετ, ΣΠΑ, σε ΓΠ Λος Άτζελες, Βακάλη Ελένη, ΣΠΑ, σε ΠΡΣ Λευκωσίας, Νικολάου Μαγδαληνή, ΣΠΑ, σε ΓΠ Λειψίας, Αγγλέτος Φοίβος- Γεωργ., ΣΠΑ, σε ΠΡΣ Όσλο, Τσαούσης Ιωαν., ΣΠΒ, σε ΠΡΣ Πραιτόριας, Παπαδόπουλος Γεωργ., ΣΠΒ, σε ΓΠ Μιλάνου, Γούναρη Βασ., ΣΠΒ σε ΓΠ Γιοχάνεσμπουργκ, Κλώτσα Αδαμ., ΣΠΒ, σε ΠΡΣ Μόσχας, Μακρή Αθηνά, ΓΠΑ, Σε ΠΡΣ Ραμπάτ, Αλεξόπουλος Γεωργ., ΓΠΑ, σε ΠΡΣ Μόσχας, Θεοχαρίδη Σωτηρ.ΓΠΑ, σε ΠΡΣ Βουκουρεστίου, Βλιώρας Ευαγγ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Λευκωσίας, Μπάλκιζα Δεσπ., ΓΠΓ, σε ΜΑ ΕΕ, Πέτρουλα Ελένη, ΓΠΓ, σε ΓΣ ΣΚοπίων, Κυριακόπουλος Ευαγγ., ΓΠΓ, σε ΓΠ Νέας Υόρκης, Ρετάλης Δημητρ., ΓΠΓ, σε ΜΑ ΟΗΕ, Βαλαμβού Δεσπ.,ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Δουβλίνου, Θανόπουλος Κων., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Δαμασκού, Τσιούβρας Αστ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Σόφιας, Σελήνης Δημητρ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Βελιγραδίου, Δεμέστιχας Σωτηρ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Σαράγεβο, Παναγιωτίδης Γεωργ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Μπραζίλια, Τσόλκας Ευάγγ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Τιράνων (αντί στην Αμπούτζα που είχε τοποθετηθεί αρχικώς) Ζαφείρης Γεωργ., ΓΠΓ σε ΠΡΣ Τόκυο, Γερακόπουλος Απόστ., ΓΠΓ, σε ΠΡΣ Πεκίνου.

Οι ΟΕΥ που μετακινούνται είναι οι ακόλουθοι:
Από την Εξωτερική Υπηρεσία στην Κεντρική Υπηρεσία
Μακρυγιάννης Κωνστ. ,Συμβ. ΟΕΥ Α’ , από Λονδίνο, Μερμίγκης Γεωργ., Συμβ. ΟΕΥ Α’ από Σεράγεβο, Πρεβεζάνος Παναγ. ,Συμβ. ΟΕΥ Α’, από Σαγκάη, Μίχας Δημήτρ. ,Συμβ. ΟΕΥ Α’, από Τζέντα, Μοσχόβης Σαράντ., Συμβ. ΟΕΥ Α’ , από Βηρυτό , Οικονόμου Αλέξ.,Συμβ. ΟΕΥ Α’, από Οδησσό, Λάρδα Παγ., Συμβ. ΟΕΥ Β’, από Κωνσταντινούπολη, Ντιγκμπασάνης Αποστ.,Συμβ. ΟΕΥ Β’, από Αγκυρα, Μπακοπούλου Ευτ., Γραμ. ΟΕΥ Α’, από Μόσχα, Δερμεντζόγλου Παν., Γραμ. ΟΕΥ Α’, από Σαγκάη , Παπαναστασίου Γαρ., Γραμ. ΟΕΥ Α’, από Ν. Υόρκη, Γριμπάς Χρ., Γραμ. ΟΕΥ Β’, από Κίεβο, Βώκου Εύα, Γραμ. ΟΕΥ Γ’, από Μόσχα, Μανούσου Αλεξ. Γραμ. ΟΕΥ Γ’, από Ντουμπάϊ.
Από την Κ. Υ. σε Αρχές Εξωτερικού
Μανουσάκης Φωτ., Σύμβ. ΟΕΥ Α’, στη Σαγκάη, Καρκάνης Ιωαν. Συμβ. ΟΕΥ β’, στη Κωνσταντινούπολη, Βασιλάκη Μαρία, Γραμ. ΟΕΥ Γ’, Τίρανα, Λένου Φάνη, Γραμ. ΟΕΥ Γ’, Ντουμπάϊ, Χριστοουλέα Αλεξ., Γραμ. ΟΕΥ Γ’, Σαγκάη, Μαρούτσος Ιωαν., Γραμ. ΟΕΥ. Γ’, Σόφια, Ζήσης Σαμ. Γραμ. ΟΕΥ Γ’, Νέα Υόρκη.
Από Αρχές Εξωτερικού σε Αρχές Εξωτερικού
Ξενάκης Αριστ. Σύμβ. ΟΕΥ Α’, από Τιφλίδα σε Βηρυτό, Λιόντος Σπ. Γραμ.ΟΕΥ Α’, από Τίρανα σε Μόσχα, Κούτσης Δημητρ. Γραμ. ΟΕΥ Α’, από Σόφια σε Καμπέρρα, Ολζιέρσκυ Παυλ. Γραμ. ΟΕΥ Α’, από Σκόπια σε Κίεβο, Κέππα Ευγεν., Γραμ ΟΕΥ Α’, από Ζάγκρεμπ σε Άγκυρα, Ξυδιά Ευτ., Γραμ. ΟΕΥ Γ’, από Γιοχάνεσμπουργκ σε Ουάσιγκτον, Σουλτανόπουλος Εμ., Γραμ. ΟΕΥ Γ’, από Καμπέρρα σε Μόσχα.

Εκεί που φτάσανε…
Το Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ) από τον περασμένο Νοέμβριο που έκανε «στρατηγική συμφωνία» με την ΓΓ Επικοινωνίας, έστειλε διαφημιστικό υλικό και έντυπα, μαζί με μια επιστολή, στα Γραφεία Τύπου για να προωθήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει αντίστοιχα η κυβέρνηση; Να ζητήσει από τα Γραφεία ΟΕΥ να προωθήσουν τι διμερείς σχέσεις; Αλλά φυσικά όταν στο ΕΛΚΕ είναι επικεφαλής ο κ. Παζαίτης, εξάδελφος της κυρίας πρωθυπουργού, όλα μπορούν να συμβούν… Ενώ από την πλευρά του ΥΠΕΞ, ποιος θα υπερασπιστεί τις πολιτικές του, αφού θεωρούν την οικονομική διπλωματία… δευτερεύουσα υπόθεση;

Στην ίδια γραμμή!
Στην ίδια γραμμή είναι και η επιστολή του πρέσβη κ. Καμπάνη κι επερχόμενου ΓΓ του ΥΠΕΞ, που με επιστολή του ζήτησε από τις πρεσβείες μας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη (τουλάχιστον που ελέγξαμε) να προσδιορίσουν αν μπορούν να «φέρουν μέσα» στα κτίρια των πρεσβειών τα Γραφεία ΟΕΥ. Στόχος άμεσος η μείωση των εξόδων (δεν είναι λάθος) αλλά η προσπάθεια επιβολής αυτής της άποψης κι εκεί που δεν χωρούν, είναι υπερβολική αν όχι εγκληματική μιας και υπό πίεση και με όρους 19ου αιώνα οι υπηρεσίες δεν αποδίδουν!

Πρωτοφανές αλλά επιτέλους… δίκαιο!
Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα «ήθη κι έθιμα» του ΥΠΕΞ, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ένοχο τον πρέσβη κ. Μηλιαρέση για τα σκάνδαλα του Μεξικού και του επέβαλε ποινή απόλυσης ενώ τον παρέπεμψε και στον Εισαγγελέα όπου κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και πρόκειται επίσης για μια ακόμη «πρωτιά» εκεί στην Βασ. Σοφίας αλλά πολλοί είναι εκείνοι που λένε τώρα πως «ό,τι έγινε, έγινε, και τώρα τελειώσαμε», εννοώντας πως δεν θα πρέπει να αναμένονται άλλες παρόμοιες αποφάσεις…

Το έκανε ή όχι; Ιδού η… απορία!
Ορισμένοι εκεί στην Ουάσιγκτον, φίλοι του ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ, επιμένουν ότι ο «καλός μου φίλος», ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς προέβη σε «διάβημα» προς το Σταίητ Ντηπάρτμεντ, με αντικείμενο την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στην Τουρκία τις προσεχείς ημέρες. Το αμερικάνικο υπεξ, ταράχτηκε γιατί δεν είχε λάβει υπόψη του την «ελληνική απειλή» και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει καθώς κατάλαβαν το σφάλμα τους, να μην μας ρωτήσουν. Η συνέχεια όμως είναι ενδιαφέρουσα. Γιατί, εδώ στην Αθήνα γίνεται προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη:
1. Το γεγονός δεν έγινε ποτέ, και όλα είναι ψέματα,
2. Το γεγονός έλαβε χώρα αλλά χωρίς τη συγκατάθεση της κας υπουργού και το κρύβει γιατί εκθέτει την εξωτερική πολιτική.
3. Το γεγονός έλαβε χώρα με τη συγκατάθεση της υπουργού και το κρύβει για να μην εκτεθεί η ίδια.
Ποιος θα μας απαντήσει;

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ