28 Νοε 2009

Δρούτσας και Χρυσοχοίδης να καμαρώνουν

Μέσα σε πλαίσιο απόλυτης αδυναμίας να οργανώσουν ένα μεγάλο γεγονός, όπως αυτό του ΟΑΣΕ, ξεκινά μεθαύριο η χειμερινή σύνοδος των υπεξ του ΟΑΣΕ, στην Αθήνα. Πριν καν αρχίσουν να καταφθάνουν οι υπουργοί εξωτερικών και οι συνοδείες τους καθώς και οι 500 περίπου ξένοι δημοσιογράφοι που αναμένεται να καλύψουν το γεγονός, η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στην task force του υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι γεγονός. Καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αναμένεται να παραλάβουν τις άδειες εισόδου από το ν ίδιο τον χώρο της Συνόδου και έχουν ειδοποιηθεί γι αυτό, η Ελληνική Αστυνομία με δική της άποψη και διαταγή ανωτέρων (που αρνούνται να κατονομάσουν) απαγορεύει την είσοδο στον ευρύτερο χώρο τόσο των αυτοκινήτων όσο και των επιχειρούντων να παραλάβουν τις ειδικές άδειες! Στα λογικά ερωτήματα "πως θα παραληφθούν οι άδειες αν δεν μπορέσουν να μπουν μέσα να τις παραλάβουν;", τόσο οι άνδρες όσο και οι παρόντες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ το μόνο που κάνουν είναι να σηκώνουν τους ώμους και να λένε "δεν περνάς"!
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ωστόσο, ότι εχουν προειδοποιηθεί για το γεγονός πως πρέπει να επιτρέπουν την είδοσο στο κέντρο τύπου δημοσιογράφων και μάλιστα για το λόγο αυτό τους έχει παρασχεθεί και λίστα με τα ονόματα όσων αναμένονται (καμιά απάντηση για όσους επιχειρήσουν να παρουσιαστούν επι τόπου) αλλά που δεν κάνουν καν τον κόπο να ερευνήσουν μιας και βρίσκουν ευκολώτερο να πουν απλά... φύγετε!
Να σημειωθεί ότι η "δύναμη ασφαλείας" κρατώντας τις φραπεδιές τους είναι παντού και φυσικά δεν δείχνουν να θέλουν να χάσουν το χρόνο τους με τους "παρείσακτους" που επιθυμούν να κάνουν τη δουλειά τους. Πρόβλημα ωστόσο αναμένεται να προκύψει επίσης για όσους μετακινηθούν με το αυτοκινητο τους καθώς απαιτείται "ειδική άδεια' για να παρκάρεις στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, απο το φόβο των επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα.
Αν κάποιος τέλος, μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη περιφρούρισης ενός γεγονότος σαν αυτό, είνα εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να δεχθεί ότι η "απλή, κοινή λογική" είναι μάθημα που δεν διδάσκεται στην Αστυνομία ή δεν την επιβάλλει ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός "Προστασίας του Πολίτη", Μιχ. Χρυσοχοίδης (οι δημοσιογράφοι φαίνεται εξαιρούνται).
Από εκεί και πέρα ευθύνη φέρει και ο ανυπεξ Δημ. Δρούτσας για τη λειτουργία της task force που παρά το μεγαλεπήβολο ονομά της δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, αλλά και η ΓΓ Τύπου που έχει γεωγραφικές δυσκολίες κατανόησης ποιά είναι η Δυτική και ποιά η Ανατολική Πύλη του συγκροτήματος της Συνόδου...