8 Ιουν 2009

Ντόρα: Στους G8 κι αλλού αρκεί να απουσιάζει!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, επιχειρώντας να επιβιώσει πολιτικά και να αυξήσει την "πίεση" στον πρωθυπουργό ώστε να μην την μετακινήσει άμεσα από το ΥΠΕΞ, κατάφερε μέσω προσωπικών γνωριμιών να προσκληθεί ως "παρατηρητής" στη Σύνοδο των G8, που συγκαλεί μετά από ένα δεκαπενθήμερο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. ¨ετσι, μαζί με το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα απουσιάζει ολόκληρο τον Ιούνιο, "προασπίζοντας" τη θέση της στο διόρωφο της Βασ. Σοφίας και αναμένοντας τις αποφάσεις του πρέσβη κ. Καμπάνη για "καμπάνες" σε στελέχη της ΕΔΥ, προκειμένου να "αποδείξει" πως εκείνη είχε δίκηο. Ωστόσο την ίδια ώρα δικαστικές πηγές, υποστήριζαν πως η "συγκάλυψη του τηλεγραφήματος" έχει σχέη όχι με το πρόσφατο σκάνδαλο της SIEMENS - ΠΑΣΟΚ, αλλά με άλλο, παράλληλο, λίγο νωρίτερα, την περίοδο 1991-1993, για το οποίο ο Καραβέλας διατείνεται ότι κατέχει στοιχεία...
[αναλυτικός ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ, αύριο]

Ο ΔΟΛ και η Ντόρα Μπακογιάννη

Λοιπόν γνωρίζουμε όλοι πως, ο έγκριτος Γιώργος Παπαχρήστος, δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ και μυθιστορηματικός αφηγητής ενεργών πολιτικών, ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν το κρύβει και δεν το αρνείται. Ως εδώ κατανοητές οι πράξεις και τα γραφόμενά του. Αλλά σφοδρός σχολιαστής υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη (ΝΕΑ, 06.06.09) σε σημείο που ν’ ανησυχεί για τη μελλοντική της τύχη, μοιάζει ακατανόητο. Τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Γιατί όχι μόνο αφήνει να εννοηθεί πως δεν φταίει, αλλά κατηγορεί τους «μηχανισμούς του ΥΠΕΞ, που είναι άνθρωποι του Μολυβιάτη». Δηλαδή χρησιμοποιεί την ίδια «λογική» που χρησιμοποιούν οι στενοί συνεργάτες της υπουργού στο ΥΠΕΞ.

Αλλά τα πράγματα με τα ΝΕΑ δεν τέλειωσαν εκεί. Ο συχνά εμφανιζόμενος στο «διπλωματικό ρεπορτάζ» Διον. Νασόπουλος σε άλλη σελίδα των ΝΕΩΝ ανασύρει την υπόθεση SIEMENS με τα ανεξόφλητα - ξεχασμένα- τιμολόγια και τα συνδέει με την υπόθεση Ουρουγουάης.

Σε διπλανή στήλη σχολίων, ο Νότης Παπαδόπουλος, αν και λέει πως δεν αποδεικνύεται, θεωρεί πως τα «λάθη» με το τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο, δεν ήταν τυχαία!

Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο, τι επιδιώκει ο ΔΟΛ και διευθυντής των ΝΕΩΝ, Παντ. Καψής. Εκτός αν αποβλέπουν να έχουν τον «δικό τους άνθρωπο» σε κάθε περίπτωση, όπως και να κυλήσουν τα πράγματα.

Στο ΒΗΜΑ, ο Ν. Αθανασόπουλος, εμμέσως προσπαθεί να στηρίξει τις απόψεις της Ντόρας αλλά με δυσκολία τα καταφέρνει καθώς διηγούμενος την ιστορία, καταλήγει στα εύλογα συμπεράσματα, που κατέληξε και η ΕΔΥ!