8 Ιουν 2009

Ο ΔΟΛ και η Ντόρα Μπακογιάννη

Λοιπόν γνωρίζουμε όλοι πως, ο έγκριτος Γιώργος Παπαχρήστος, δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ και μυθιστορηματικός αφηγητής ενεργών πολιτικών, ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν το κρύβει και δεν το αρνείται. Ως εδώ κατανοητές οι πράξεις και τα γραφόμενά του. Αλλά σφοδρός σχολιαστής υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη (ΝΕΑ, 06.06.09) σε σημείο που ν’ ανησυχεί για τη μελλοντική της τύχη, μοιάζει ακατανόητο. Τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Γιατί όχι μόνο αφήνει να εννοηθεί πως δεν φταίει, αλλά κατηγορεί τους «μηχανισμούς του ΥΠΕΞ, που είναι άνθρωποι του Μολυβιάτη». Δηλαδή χρησιμοποιεί την ίδια «λογική» που χρησιμοποιούν οι στενοί συνεργάτες της υπουργού στο ΥΠΕΞ.

Αλλά τα πράγματα με τα ΝΕΑ δεν τέλειωσαν εκεί. Ο συχνά εμφανιζόμενος στο «διπλωματικό ρεπορτάζ» Διον. Νασόπουλος σε άλλη σελίδα των ΝΕΩΝ ανασύρει την υπόθεση SIEMENS με τα ανεξόφλητα - ξεχασμένα- τιμολόγια και τα συνδέει με την υπόθεση Ουρουγουάης.

Σε διπλανή στήλη σχολίων, ο Νότης Παπαδόπουλος, αν και λέει πως δεν αποδεικνύεται, θεωρεί πως τα «λάθη» με το τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο, δεν ήταν τυχαία!

Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο, τι επιδιώκει ο ΔΟΛ και διευθυντής των ΝΕΩΝ, Παντ. Καψής. Εκτός αν αποβλέπουν να έχουν τον «δικό τους άνθρωπο» σε κάθε περίπτωση, όπως και να κυλήσουν τα πράγματα.

Στο ΒΗΜΑ, ο Ν. Αθανασόπουλος, εμμέσως προσπαθεί να στηρίξει τις απόψεις της Ντόρας αλλά με δυσκολία τα καταφέρνει καθώς διηγούμενος την ιστορία, καταλήγει στα εύλογα συμπεράσματα, που κατέληξε και η ΕΔΥ!