5 Ιουν 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Επιμένει να κάνει ζημιά!

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεχείρησε χθες βράδυ με μια συνέντευξη της στην κρατική ΕΤ3 να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα, καθώς ήδη εντός της ΝΔ συζητείται ευρύτατα η ζημιά που προκάλεσε στην κυβερνητική πλειοψηφία και κατ’ επέκταση στη ΝΔ, με την συμπεριφορά της στο ζήτημα της SIEMENS και του τηλεγραφήματος από την Ουρουγουάη. Σε μια προσπάθεια να φανεί ότι βρίσκεται «εκτός κυκλώνα» επεχείρησε να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό, πως δεν μπορεί να τη απομακρύνει καθώς έχει μπροστά της σημαντικές συναντήσεις, ενώ σε μια προσπάθεια να «πουλήσει» τον εαυτό της αναφέρθηκε στα όσα έχει «επιτύχει». Είπε συγκεκριμένα ότι προχώρησε τις Έλληνο- Τουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την προεδρία του ΟΟΣΑ αλλά και το Σκοπιανό. Προφανώς δεν «θυμάται». Γιατί το Κυπριακό, που στηρίζει τις συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ τα πράγματα πάνε μάλλον αντίθετα απ’ ότι ήλπιζαν οι Έλληνο-κύπριοι, Το Σκοπιανό και τις σχέσεις με τη Μόσχα τα χειρίζεται ο πρωθυπουργός. Την προεδρία του ΟΟΣΑ, ανέλαβε και έκανε την προσπάθεια ο πρώην υπουργός Π. Μολυβιάτης. Όσο για τα Έλληνο- Τουρκικά, δεν έχει παρά να κοιτάξει στο Αιγαίο και θα δει τα αποτελέσματα της πολιτικής «μηδενικών προβλημάτων» με την Τουρκία. Όσο για την πολυδιαφημιζόμενη σχέση της με την Ουάσιγκτον, είδαμε τι εισπράξαμε ως σήμερα και με πόσους φόβους κοιτούμε το αύριο καθώς προφανώς πληρώνουμε, κάθε χαμόγελο που η Χίλαρι Κλίντον χαρίζει όταν συναντώνται.

Η κα Μπακογιάννη εκτός από το ότι δημιούργησε εδώ και δύο χρόνια μια μιζέρια στο υπουργείο μειώνοντας δραματικά τις οικονομικές ενισχύσεις στις πρεσβείες για να ενισχυθεί η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε περίεργες, όσο και αμφιλεγόμενες πολιτικές της ΥΔΑΣ από τον προστατευόμενο της Θ. Σκυλακάκη, διέλυσε τους ΟΕΥ, συγκρούεται με τους τεχνικούς, και εδώ και μερικές ημέρες συγκρούεται ανοιχτά και με τους διπλωματικούς.

H επιχείρηση "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε", όμως απέτυχε κι όπως λέγανε ακόμη και νεοδημοκράτες η κυρία Siemens, δεν έπεισε για ποιό λόγο δημιουργησε όλη αυτή την υπόθεση. Για να βλάψει τη ΝΔ παραμονές εκλογών ή για να υπερασπίσει τους φίλους της;