29 Μαΐ 2009

Έφυγε ένας σπουδαίος μαχητής...

Έχασε τη μάχη της ζωής και έφυγε από κοντά μας ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου, ο Mr. Lambros του Σταίητ Ντηπάρτμεντ. Υπήρξε συνεπής μαχητής των εθνικών δικαίων, ο άνθρωπος που -στην Ουάσιγκτον- φρόντιζε για περισσότερα από 30 χρόνια να ξεσκεπάζει τις κινήσεις της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, ο άνθρωπος που έφερνε στο φως στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό της Αμερικής εκείνες τις πτυχές της Αμερικάνικης πολιτικής που συχνά σηματοδοτούσαν την αντίδραση του υπ. Εξωτερικών και των πολιτικών κομμάτων.
Υπήρξε ώς την τελευταία του στιγμή ανταποκριτής σειράς καθημερινών εφημερίδων στην Αθήνα και στη Ν. Υόρκη κι έξοχος αναλυτής της αμερικάνικης πολιτικής.
Για τον Λ. Παπαντωνίου η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στους οικείους του Λάμπρου Παπαντωνίου. Η κα Μπακογιάννη εκφράζει
"τη βαθειά θλίψη της για την απώλεια του μαχητικού και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου που για δεκαετίες εργάσθηκε ακούραστα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Με αφετηρία την αγάπη του για την πατρίδα, υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία και την υπόθεση του Ελληνισμού της Αμερικής, ως γέφυρας φιλίας Ελλάδας και ΗΠΑ. Ο Λάμπρος Παπαντωνίου θα μας λείψει στα ταξίδια μας στην Αμερική", σημείωσε η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του Λάμπρου Παπαντωνίου: "Ο Λάμπρος Παπαντωνίου, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, στη μακρά πορεία του σε αυτήν, με πάθος, ήθος και βαθειά προσήλωση στις αρχές του. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, υποστήριξε με μαχητικότητα και συνέπεια τα εθνικά μας θέματα, πάντα προσηλωμένος στα συμφέροντα του Ελληνισμού. Οι συνάδελφοί του που επισκέπτονται τις ΗΠΑ θα αισθάνονται πια την απουσία ενός πολύτιμου συνεργάτη. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".