5 Μαΐ 2009

Η Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά τη Συνάντηση της Λέσχης Bilderberg στην Αθήνα, το διήμερο 15-16 Μαΐου στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, τα διεθνή ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν. Οι γνωστοί αναλυτές περίεργων και μυστηριωδών συνομωσιών, λένε μάλιστα ότι δεν θα γίνει τίποτε στην Αθήνα και πως η όλη υπόθεση «στήθηκε» για να παραπλανήσει τους «κυνηγούς» της Λέσχης. Στην πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φρούρησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους αλλά ελπίζουμε να τα μάθουμε όλα χάρη στους Έλληνες πολιτικούς που δύσκολα κρύβουν … λόγια. Στην ανωτέρω συνάντηση της Λέσχης Bilderberg αναμένεται να συμμετάσχουν, από πλευράς της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, ο νέος σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jim Jones, o νέος Υπουργός Θησαυροφυλακίου Timothy Geithner και ο, συνήθως προσκαλούμενος, Richard Holbrook, ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Οbama για το Αφγανιστάν. Αλλά και πολυσυζητημένος Henry Kissinger
Άλλες προσωπικότητες, που συνήθως προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις εργασίες της Λέσχης Bilderberg, είναι οι Βασίλισσες Σοφία της Ισπανίας και Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο Σουηδός ΥΠΕΞ Karl Bíldt και ο Ισπανός ομόλογός του Miguel Moratinos, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Baroso. Προσκεκλημένος είναι επίσης και ο [τέως] Τούρκος ΥΠΕΞ Αli Babacan.
Από τον επιχειρηματικό κόσμο, την Coca Cola 3E θα εκπροσωπήσει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Δαβίδ, ενώ στις εργασίες της Λέσχης Bilderberg θα συμμετάσχει και ο Δ/κτής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Τάκης Αράπογλου. Τέλος, μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται, o Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η ΥΠΕΞ, Ντ. Μπακογιάννη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου και μερικοί άλλοι πρώην και νυν Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών από τα δύο μεγάλα κόμματα., όπως ο Γ. Αλογοσκούφης, η Α. Διαμαντοπούλου, κ.ά.

Η εξωτερική πολιτική του… κόμματος!

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από μια συνέντευξη του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Σερβίας, Γιάννη Σάββα, από το οποίο εμφαίνεται καθαρά για το πώς ακριβώς η Ντόρα Μπακογιάννη, καταλαβαίνει το ρόλο της στην άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής. Τα σχόλια μας είναι… περιττά!

«Η κυριακάτικη POLITIKA (ΠΟΛΙΤΙΚΑ), με τίτλο «Και στο πεδίο μάχης υπερασπιζόμουν την ορθοδοξία», φιλοξένησε ολοσέλιδη συν/ξη του Γιάννη Σάββα, προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Σερβίας ‘Ρήγας Φεραίος’. Ο κ. Σάββας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου ‘‘Ρήγας Φεραίος’ στο Βελιγράδι το 1996, καθώς και στη πρόσφατη ίδρυση της ΜΚΟ ‘Ορθόδοξη Αλληλεγγύη’, με έδρα την Κόσοβσκα Μίτροβιτσα, η οποία στοχεύει στην στήριξη των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Σχολιάζοντας την απομόνωση στην οποία περιήλθε η Σερβία, ο κ. Σάββας εκτίμησε ότι ο αγώνας για το μέλλον και την ευημερία της Σερβίας διεξάγεται εκτός της χώρας, εκεί που χαράσσονται τα σχέδια ενός μελλοντικού κόσμου, τονίζοντας ότι η μόνη σωτηρία για τη Σερβία είναι η ομοψυχία του σερβικού λαού. Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Σερβίας και της Ελλάδας, ο κ. Σάββας εκτίμησε ότι οι δυο χώρες γίνονται αποδέκτες πολιτικών κατευθύνσεων που προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία κατά κάποιον τρόπο διοικούν τις δυο χώρες. Ερωτηθείς δε σχετικά με τις γνωριμίες του με έλληνες πολιτικούς, σημείωσε ότι γνωρίζεται με τον έλληνα π/θ Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι, «κατόπιν πρότασής της, ιδρύσαμε το 2003 στο Βελιγράδι τοπική, περιφερειακή επιτροπή της ΝΔ». Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος (sic!) και ότι οι δραστηριότητές του δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα κανενός κόμματος, αλλά του ελληνικού και του σερβικού λαού».