5 Μαΐ 2009

Η Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά τη Συνάντηση της Λέσχης Bilderberg στην Αθήνα, το διήμερο 15-16 Μαΐου στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, τα διεθνή ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν. Οι γνωστοί αναλυτές περίεργων και μυστηριωδών συνομωσιών, λένε μάλιστα ότι δεν θα γίνει τίποτε στην Αθήνα και πως η όλη υπόθεση «στήθηκε» για να παραπλανήσει τους «κυνηγούς» της Λέσχης. Στην πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φρούρησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους αλλά ελπίζουμε να τα μάθουμε όλα χάρη στους Έλληνες πολιτικούς που δύσκολα κρύβουν … λόγια. Στην ανωτέρω συνάντηση της Λέσχης Bilderberg αναμένεται να συμμετάσχουν, από πλευράς της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, ο νέος σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jim Jones, o νέος Υπουργός Θησαυροφυλακίου Timothy Geithner και ο, συνήθως προσκαλούμενος, Richard Holbrook, ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Οbama για το Αφγανιστάν. Αλλά και πολυσυζητημένος Henry Kissinger
Άλλες προσωπικότητες, που συνήθως προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις εργασίες της Λέσχης Bilderberg, είναι οι Βασίλισσες Σοφία της Ισπανίας και Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο Σουηδός ΥΠΕΞ Karl Bíldt και ο Ισπανός ομόλογός του Miguel Moratinos, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Baroso. Προσκεκλημένος είναι επίσης και ο [τέως] Τούρκος ΥΠΕΞ Αli Babacan.
Από τον επιχειρηματικό κόσμο, την Coca Cola 3E θα εκπροσωπήσει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Δαβίδ, ενώ στις εργασίες της Λέσχης Bilderberg θα συμμετάσχει και ο Δ/κτής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Τάκης Αράπογλου. Τέλος, μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται, o Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η ΥΠΕΞ, Ντ. Μπακογιάννη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου και μερικοί άλλοι πρώην και νυν Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών από τα δύο μεγάλα κόμματα., όπως ο Γ. Αλογοσκούφης, η Α. Διαμαντοπούλου, κ.ά.