29 Απρ 2009

SOS ψηφίστε ΟΛΟΙ

Στο παρακάτω Αμερικανικό site γίνεται δημοσκόπηση για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!


http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε,ούτε στοιχεία, τίποτα απολύτως. Μόνο πατάτε το Yes και μετά βλέπετε το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

Ο Πούτιν ζητά παρέμβαση Καραμανλή για τον South Stream...

Σε μια κρίσιμη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας (αλλά και της Ευρώπης) στιγμή, η Μόσχα απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο και με σκληρές εκφράσεις το «παιχνίδι» το οποίο επιχείρησε να παίξει ο βούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέϊ Στάνισεφ, που ουσιαστικά ζήτησε την επανεξέταση ορισμένων «όρων» της Gazprom προκειμένου η χώρα του να μην δεχθεί την μήνι των ΗΠΑ αλλά και να τη διαφυλάξει από «αποικιακού» τύπου συμβάσεις με τον ρωσικό κολοσσό. Αυτή η πολιτική επιλογή της Σόφιας φέρνει την Ελλάδα σε δυσχερή θέση σχετικά με τους ρωσικούς αγωγούς και είναι ο λόγος για τον οποίο ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε χθες στο τηλέφωνο τον Κ. Καραμανλή. Προκειμένου να τον ενημερώσει προσωπικά για τις τελευταίες εξελίξεις -καθώς σαν συνεταίρος έχει κάθε λόγο να θέλει να γνωρίζει- αλλά και για να μάθει πρώτα τη ρωσική άποψη .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, «τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 20 λεπτών είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ Καραμανλής με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Β. Πούτιν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ήδη πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο φίλο και στρατηγικό εταίρο». Αντίστοιχα, ο κ.Πούτιν υπογράμμισε και τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις έλληνο-ρωσικές σχέσεις και τη βούλησή της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση.
Οι κ.κ. Πούτιν και Καραμανλής συμφώνησαν ότι η συνεργασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η στήριξη και οι εποικοδομητική στάση της ρωσικής πλευράς στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τον οργανισμό έχει κομβική σημασία.
Η συζήτηση των δύο Πρωθυπουργών επικεντρώθηκε σε θέματα ενέργειας. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί η έλληνο-ρωσική συνεργασία στον πρωτευούσης σημασίας ενεργειακό τομέα, καθώς και την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για τον αγωγό SOUTHSTREAM.
Για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν ότι η ελληνική πλευρά θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, o Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης, ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του έργου θα προχωρήσει βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος
».


Η κρίση στις Βούλγαρο-ρωσικές σχέσεις στον ενεργειακό τομέα άρχισε με την άρνηση του Πούτιν να συμμετάσχει στην Σύνοδο της Σόφιας για την Ενέργεια καθώς λίγες ημέρες πριν η Σόφια έκανε γνωστό ότι διαφωνεί με τη ρωσική άποψη να χρησιμοποιηθεί το υφιστάμενο δίκτυο της χώρας για τη μεταφορά φυσικού αερίου του South Stream, θα προκαλούσε προβλήματα στη μεταφορά φυσικού αερίου προς τις γειτονικές χώρες, στερώντας παράλληλα από τη Σόφια τη δυνατότητα εναλλακτικών προμηθειών. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η ενδιάμεση εκδοχή της χρήσης μέρους του υφιστάμενου δικτύου θα πρέπει να ρυθμίζεται από ξεχωριστή συμφωνία διέλευσης, η δε μεταφορά του φυσικού αερίου θα πρέπει να γίνεται έναντι της καταβολής τελών διέλευσης.


Αλλά και στη Μόσχα ο βούλγαρος πρωθυπουργός έφτασε έχοντας στις βαλίτσες του τρεις όρους για να ολοκληρωθεί η σχετική συνεργασία: ο αγωγός να είναι βουλγαρική ιδιοκτησία, να υπάρχει απευθείας συμφωνία μεταξύ Gazprom - Bulgargaz χωρίς μεσάζοντες και να μην μειωθούν οι ποσότητες φυσικού που παρέχονται μέσω του παλαιού αγωγού. Επίσης, η Βουλγαρία ζητά, σε περίπτωση που η παροχή φυσικού αερίου διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, η Ρωσία να αναλάβει την υποχρέωση να εξασφαλίζει υγροποιημένο αέριο ή άλλες προμήθειες μέσω της Ελλάδας ή της Τουρκίας.


Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται να κάνει πίσω σχετικά με τη συμμετοχή της Gazprom στα βουλγαρικά δίκτυα φυσικού αερίου που θα αναπτυχθούν ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν καλοβλέπει τη Βουλγαρική επιθυμία για συμμετοχή στον αγωγό Nabucco, ανταγωνιστικό των ρωσικών, ιδιαίτερα μετά τη διακηρυχθείσα επιθυμία του προέδρου του Τουρκμενιστάν να χορηγήσει τις απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου για τη λειτουργία του.

Στη σύγκρουση αυτή, που δεν είναι Ελληνική, γίνεται σαφές ότι αν δεν βρεθεί λύση θα κληθούμε κι εμείς να πληρώσουμε τα σπασμένα. Γι αυτό κι ο Βλ. Πούτιν ζητά τώρα την παρέμβαση Καραμανλή ώστε να υπάρξει μια λύση, πριν φθάσουν τα πράγματα στα άκρα, όπως επιδιώκουν ορισμένες τρίτες χώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ, δεν αποκλείεται μέσα στον Μάιο να υπάρξει μια τριμερής συνάντηση, Πούτιν, Καραμανλή, Στάνισεφ, που θα βάλει τέλος στις διαφωνίες ή στα σχέδια του South Stream..