7 Αυγ 2009

Μεταβολές στη στρατιωτική ηγεσία με ... νόημα!

Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος ορίστηκε χθες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Αρχηγός του ΓΕΑ ορίζεται ο Βασίλης Κλόκοζας και του ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης. Ο Ιωάννης Γιάγκος αντικαθιστά στην αρχηγία του ΓΕΕΘΑ το στρατηγό Δημήτρη Γράψα.

Στο μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο Πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την ΥΠ.ΕΞ. Ντόρα Μπακογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου για περισσότερο από μία ώρα. Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν τα ελληνοτουρκικά., αφού τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα με τον ένα ή άλλο τρόπο συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, ενώ διαφαίνεται στο κοντινό μέλλον και μια κρίσιμη ημερομηνία , που είναι ο προσεχής Δεκέμβριος με τη Συνάντηση Κορυφής της Ε.Ε., Εκεί, θα αξιολογηθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η Ελλάδα, θα έχει λόγο αν αποφασίσει να κάνει «στροφή» στην εξουθενωτική για τη χώρα μας φίλο-τουρκική πολιτική.

Θα πρέπει να λεχτεί ότι κύκλοι στο Πεντάγωνο θεωρούν πως η μέσω θέρους αντικατάσταση του αρχηγού Δ. Γράψα, οφείλεται κατά πολλούς στην αντιμετώπιση που είχε στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις και την προσπάθειά του να προλάβει τουρκικές κινήσεις επί αμφισβητούμενων -εκ μέρους της Άγκυρας- ελληνικών νησίδων.