19 Αυγ 2009

Εξωτερική πολιτική: Μπροστά σε εξελίξεις

20. 08.2009

Κυβερνητική πηγή χθες αργά το βράδι μας κοινοποίησε την πληροφορία ότι η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι η ετελευταία με την ιδιδότητα της υπουργού Εξωτερικών και έχει σαν κύριο θέμα την προετοιμασία της συνάντησής της, την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Ράσμουνσεν, που θα επισκέπτεται την Αθήνα και θα συναντηθεί τόσο με την υπουργό, όσο κι τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα μας πληροφόρησε ότι η κα Μπακογιάννη μάλλον με τον επερχόμενο ανασχηματισμό μετακινείται στο υπ' αυτής ζητηθέν, υπουργείο Εσωτερικών (χωρίς το Δημοσίας Τάξης) ενώ αναμένονται και σειρά εξελίξεων που αφορούν βασικά υπουργεία, μη οικονομικού χαρακτήρα.
Ωστόσο παρέμενε ανεξακρίβωτο ως αργά χθες το βράδι, ποιός αναμενεται να καταλάβει την "ηλεκτρική καρέκλα" στη φάση αυτή, του υπουργού Εξωτερικών μετά τη δραματική θέση στην οποία περιήλθε η διεθνής θέση της χώρας υπό την κα Μπακογιάννη. Μάλιστα η πηγή μας δεν απέκρυπτε την πιθανότητα να αναλάβει το υπουργείο ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, επιλέγοντας κι ένα υπουργό αναπληρωτή, για τη διαχείρηση τρεχόντων θεμάτων και το συνδύαζε με την απόφαση του Μαξίμου να μεταβάλλει βασικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή της προοπτική.