13 Σεπ 2009

Εκνευρισμός ΠΑΣΟΚ για το «Μακεδονικό, επιμένει στο ψαλίδισμα των Ελληνικών απαιτήσεων!

Εκνευρισμό έφερε στο ΠΑΣΟΚ η επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου σχετικά με το «Μακεδονικό» καθώς οι αναφορές του Α. Λοβέρδου σε συνέντευξή του έδειχναν ότι εγκαταλείπονται οι θέσεις σχετικά με το «erga omnis», δηλαδή το πακέτο μέτρων που καλούνται να υλοποιήσουν τα Σκόπια προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, όπως αυτό υποστηρίχθηκε από τον Κ. Καραμανλή. Μάλιστα, παρά την απάντηση Λοβέρδου ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να κάνει ανακοινώσεως για το θέμα αυτό στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνοντας έμμεσα τις καταγγελίες της ΝΔ.

Στο μεταξύ ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, περί αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα και προσπαθώντας, εναγωνίως να βρει διέξοδο, πιάνεται από τα μαλλιά της. Η ΝΔ δεν διστάζει να θέτει σε διακινδύνευση τα εθνικά μας θέματα, βάζοντάς τα στο επίκεντρο και την ένταση του προεκλογικού αγώνα και χρησιμοποιώντας την προσφιλή της μέθοδο, της διαστρέβλωσης και της παραποίησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο εκπρόσωπός της, ξεχνώντας τις παραλείψεις, τα λάθη, την έλλειψη τακτικής και στρατηγικής, που χαρακτήρισε την περίπου εξαετή διακυβέρνηση αυτής της κυβέρνησης και που κατέστησαν την Ελλάδα, από πρωτοπόρο, ουραγό των διεθνών εξελίξεων, ψελλίζουν λόγο ψευδό-επικοινωνιακό, μήπως και αυξήσουν τη συσπείρωσή τους και μαζέψουν καμία ψήφο. Από την ιδιότητα του απόντα από τις διεθνείς εξελίξεις και του κοσμοπολίτη, που ξεχνά τα προβλήματα της Ελλάδας και επαίρεται από τις διεθνείς σχέσεις, περιπίπτουν στο ρόλο του εθνικιστή των δεκαετιών του 1950 και 1960, ξαναβρίσκοντας βέβαια τον ακροδεξιό εαυτό τους.

Ας δούμε, όμως, τι ισχυρίζεται η ΝΔ:

α. Τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει ένα ρόλο πρωτοποριακό στα Δυτικά Βαλκάνια, ούτως ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και οι κίνδυνοι που απειλούν και τη χώρα μας και συνεπώς, τη θέση ότι, παρά το αρνητικό γεγονός πως, ηγέτης των Σκοπίων είναι ένας ακραίος εθνικιστής, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει πως με τα Σκόπια έχουμε μόνο ένα θέμα - αυτό του ονόματος - τη θεωρούν κρυφή ατζέντα, ενώ είναι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους από το 1995 και την επαναλαμβάνουν όλοι οι Έλληνες υπουργοί των Εξωτερικών και πρωθυπουργοί, από το 1995 έως και σήμερα. Και ιδιαίτερα ο κ Καραμανλής και η κυρία Μπακογιάννη. Συνεπώς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., σήμερα, υπέπεσε σε σοβαρότατο και αδικαιολόγητο, αφού ο ίδιος είναι διπλωμάτης, ολίσθημα.

β. Την πληροφορία ότι το 2001 είχε φτάσει η χώρα πολύ κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια – που δεν επιτεύχθηκε λόγω του εμφυλίου πολέμου που μεσολάβησε εκεί - και την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη από τότε καταστήσει δημόσιο κτήμα, τη βλέπει σήμερα η Ν.Δ. ως αφορμή για να διατυπώσει αιτιάσεις περί ύπαρξης κρυφής ατζέντας! Το επιχείρημα αυτό θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό, επειδή αφορά τα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα .

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων.