4 Ιουν 2009

Γνώριζε και φέρει ακέραια την ευθύνη!

Σιγά που η Ντόρα Mπακογιάννη θα προχωρούσε -παρά τις αποκαλύψεις- σε ουσιαστική παραίτηση από τη θέση της, της υπουργού των Εξωτερικών. Η “ανάληψη πολιτικής ευθύνης" άλλωστε, σήμαινε απλά, .."αν δεν σας αρέσει μη με ξαναψηφίστε" και άλλα τέτοια κομψά, από τα οποία είναι γεμάτη η οικογενειακή ιστορία. Άλλωστε μια πραγματική παραίτηση θα σήκωνε στον αέρα το σύστημα. Κι επιτέλους μιας και δεν την "παραίτησαν" με τη Siemens και την "κατα-λάθος" αποπληρωμή των συσκευών υπό την πίεση της δημοσίευσης του θέματος, γιατί να την "παραιτήσουν" τώρα;

Μένει λοιπόν η κα Μπακογιάννη προς μεγάλη χαρά των γαλάζιων παπαγάλων της, που σε εφημερίδες και τηλεοράσεις φρύαξαν το τελευταίο 24ωρο μήπως τυχόν και της γράψουν "κακιές λέξεις" κάποιοι. Γιατί οι "μεγάλοι δημοσιογράφοι και με μεγάλες πηγές" σύμφωνα με την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στο περιβάλλον της... δεν πήραν είδηση για ό,τι έτρεχε ή πήραν είδηση αλλά "κάνανε τους ψόφιους"!

Φυσικά η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, παρά τις εκτοξευόμενες απειλές sotto voce, στον δεύτερο όροφο του νεοκλασικού της Βασ. Σοφίας. Γιατί η κα Μπακογιάννη ΓΝΩΡΙΖΕ εγκαίρως, την όλη υπόθεση!