24 Ιουν 2009

Η Ελλάδα εκτός διεθνούς πραγματικότητας

Ενώ στο Ιράν μαίνονται οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την Αστυνομία των Μουλάδων και τους εγκάθετους του Ιρανικού Ισλαμικού καθεστώτος, ενώ τόσο η Δύση όσο και οι υπόλοιπες χώρες στον κόσμο καταδικάζουν τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στη χώρα, η ελληνική εξωτερική πολιτική… σιγεί! Η κα Μπακογιάννη δεν έχει πει λέξη στήριξης στους μαχόμενους φοιτητές και εργαζόμενους, δεν έχει πει λέξη για τα θύματα των ξυλοδαρμών και πυροβολισμών.

Παραμένει άγνωστο ποιους ή ποιόν θωπεύει και επιχειρεί να ανταλλάξει τη στάση της με κάτι υπέρτερο της ελευθερίας ενός λαού, πάντως δεν αφορά πολιτική απόφαση, εκτός αν συμφώνησε (και στην περίπτωση αυτή) ο κ. Καραμανλής να παραμείνουμε σιωπηλοί σαν χώρα.

Αντίθετα παρέμβαση πραγματοποίησε χθες το υπ. Εξωτερικών προς την Τεχεράνη ζητώντας την απελευθέρωση του έλληνα δημοσιογράφου Ιάσωνα Αθανασιάδη, ο οποίος συνελήφθει από τις Ιρανικές αρχές με την κατηγορία της "συνωμοσίας", επειδή σύμφωνα με τους κανόνες του επαγγέλματος επεδίωκε να έχει συγκεκριμένες πηγές- αναφορές στα κείμενά του.