9 Ιουλ 2009

Ευρωμεσογειακό επιχειρηματικό φόρουμ

Με τίτλο «428 εκατ. ευρώ, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram αναφέρεται στην έναρξη των εργασιών του διεθνούς ευρωμεσογειακού επιχειρηματικού Φόρουμ «Bridging the Mediterranean: The Athens Business Forum», που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και στο οποίο συμμετέχουν η ομοσπονδία των Αιγυπτίων βιομηχάνων, αιγυπτιακές εταιρείες, 500 εκπρόσωποι από τη βόρειο και νότιο Μεσόγειο και πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Rashid Mohamed Rashid, ο οποίος μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη θα κηρύξουν την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου στην Αθήνα, ανέφερε ότι το φόρουμ αποσκοπεί στην εξεύρεση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του βορρά και του νότου της Μεσογείου. Εξάλλου, τόνισε ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από το φόρουμ είναι η Ένωση για τη Μεσόγειο, οι επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στις χώρες της Μεσογείου και ο τρόπος αύξησης των επενδύσεων των χωρών της νότιας Μεσογείου, καθώς και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη αυτών των διαδικασιών.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Rashid, θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Χατζηδάκη και με στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που πρόκειται να επενδύσουν στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδος ήταν 428 εκατ. ευρώ, το 2008».