23 Σεπ 2009

Οι "αερομαχίες" Marfin - Aegean πλήτουν την Ντ. Μπακογιάννη!

Συνεχίζονται οι "αερομαχίες" Marfin Investment Group και Aegean Αirlines. Συμφωνα με τον τύπο, απαντώντας εμμέσως και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Aegean Θόδωρου Βασιλάκη, η Marfin Investment Group ζήτησε την Τρίτη να ανοίξει "ο φάκελος Aegean", και να εξεταστούν όλες οι διοικητικές πράξεις και εγκρίσεις των τελευταίων ετών από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει.

H ΜΙG κάνει λόγο για αναπάντητα ερωτήματα για την άδεια πτήσεων της Αegean προς Κωνσταντινούπολη καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιαννη, η οποία - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - αποτελεί στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη.

Στο μεταξύ, την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων για τις άγονες γραμμές με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έως το Νοέμβριο του 2009 ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Μεταφορών με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στις περιοχές αυτές μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αερομεταφορέων.

Η κα Μπακογιάννη, που την περίοδο αυτή βάλλεται πανταχόθεν για τις σχέσεις της με την πρώην ηγεσία της SIEMENS στην Ελλάδα, τις ευθύνες της για τη διαφυγή Καραβέλλα, την περίεργη υπόθεση των οικοπέδων του Βόλου και τώρα το θέμα της

Aegean, υποστήριξε χθες ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και θα ζητήσει καταδίκη του κ. Βγενόπουλου.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι ενώ ξεκίνησε μια εκκωφαντική προεκλογική εκστρατεία μέσω άπειρων συνεντεύξεων και εμφανίσεων σε τηλεοπτικά τραπέζια, της ζητήθηκε ακούμε, να περιορίσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της καθώς προκαλούν ζημιά στη ΝΔ.