21 Οκτ 2009

Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκιουλ για Κύπρο χωρίς απάντηση!

"Η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει μονομερώς στην κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν για τη χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, εάν δεν αρθούν ταυτόχρονα και οι περιορισμοί που ισχύουν σε βάρος των Τουρκοκυπρίων στις εμπορικές συναλλαγές τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε εφ' όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ τόνισε ότι η Τουρκία επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού και έχει δείξει επανειλημμένα, όπως υποστήριξε, την καλή της πρόθεση. "Δεν πρέπει να γίνονται αδικίες σε βάρος της Τουρκίας" είπε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν το Κυπριακό χρησιμοποιείτο από κάποιους για να τεθούν εμπόδια στο δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ορισμένες χώρες, οι οποίες φοβούνται τις συνέπειες που θα έχει η ένταξη της Τουρκίας λόγω του μεγέθους της, κρύβονται πίσω από το Κυπριακό" πρόσθεσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών, τηρεί σιωπή ασυρνάτου, που παραμένει ακατανόητη εκτός αν πρόκειται για μεταβολή της πολιτικής που ήθελε άμεσες απαντήσεις σε τουρκικές προκλητικές δηλώσεις, με την ελπίδα "καλυτέρευσης των σχέσεων" με υποχώρηση των ελληνικών θέσεων.