1 Οκτ 2009

Και νέος εταίρος για τον South Stream ;

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ρωσικής Γκαζπρόμ και της ιταλικής ΕΝΙ συζήτησαν το ενδεχόμενο συμμετοχής και τρίτου εταίρου στο σχέδιο τοθ αγωγού South Stream, ανακοίνωσε η Γκαζπρόμ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ- Νόβοστι.
Σύμφωνα με την εν θέματι ανακοίνωση, ο Αλεξέι Μίλλερ και ο Πάολο Σκαρόνι συζήτησαν την πιθανότητα να προσκληθεί και τρίτος εταίρος για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού.
Η εφημερίδα Κομμερσάντ, στα μέσα Σεπτεμβρίου δημοσίευσε την πληροφορία ότι η γαλλική εταιρεία Electricité de France σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία με την Γκαζπρόμ για το 10% των μετοχών του αγωγού South Stream.
Ο Αλεξέι Μίλλερ, τη Δευτέρα, ανέφερε ότι η Τουρκία και η Ρουμανία και κάποιες άλλες χώρες, εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο σχέδιο .
Το τηλεγράφημα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ , της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ, σύμφωνα με τους οποίους, το σχέδιο του αγωγού South Stream δεν είναι ανταγωνιστικό του σχεδίου Nabucco.
Η εφημερίδα Βεντόμοστι σε σημερινό της άρθρο γράφει ότι η γαλλική Electricité de France ενδέχεται να είναι ο τρίτος εταίρος του σχεδίου του αγωγού South Stream, με ποσοστό συμμετοχής 10%.