23 Νοε 2009

Έλληνο - Αλβανικό Οικονομικό Φόρουμ

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα οργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 25 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2009 και συγκεκριμένα:

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

11.00 Εγκαίνια Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Τιράνων από τον Πρωθυπουργό κ. Σαλί Μπερίσα (Palais des Congres) στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα. Επίσκεψη επισήμων στο Ελληνικό Περίπτερο.

20.00 Συναυλία στην Ακαδημία των Τεχνών «Το Ρεμπέτικο Τραγούδι» με την ορχήστρα του

Αγάθωνα

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

15.30 Εναρξη του 3ου Φόρουμ «Ελληνοαλβανικές οικονομικές σχέσεις: προκλήσεις και προοπτικές» - Συνεδριακό Κέντρο στο Palais de Congres

A΄ Μέρος: Επενδυτικές Προοπτικές στην Αλβανία, με συμμετοχή του Υπουργού Οικονομίας, Ενέργειας και Εμπορίου κ. Πρίφτι

19.30 Επίσημο Δείπνο στο Ξενοδοχείο ROGNER

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

09.30 Β΄ Μέρος του Φόρουμ: Περιβάλλον και Οικονομική Ανάπτυξη με συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μεντίου.

12.30 Γ΄ ΜΕΡΟΣ του Φόρουμ: Πιστοποίηση-Συστήματα Ποιότητας και Διεθνή Πρότυπα, με συμμετοχή του Υ/Γ Γεωργίας κ. Θωμάι

Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν τα Επιμελητήρια της Αργολίδας, της Δράμας, της Κορινθίας, της Πιερίας, της Πρέβεζας, οι Νομαρχίες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις. Σε ειδικό περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών θα προβληθούν αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ελλάδα μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ / Hellenic aid)

Παράλληλα θα διοργανωθούν επιχειρηματικές συναντήσεις αλλά και επισκέψεις ενδιαφερόμενων ελλήνων επιχειρηματιών σε αλβανικές επιχειρήσεις.

Με αφορμή το σύνολο των εκδηλώσεων αυτών, θα υπάρξουν προωθητικές ενέργειες (τηλεόραση, ραδιόφωνο, press conference, κλπ.) που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ευρύτερη δημοσιότητα καθώς και να αναδείξουν τη γενικότερη εικόνα της χώρας μας και ιδιαίτερα την συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή πορεία και την ευημερία της Αλβανίας. Σας αποστέλλουμε συνημμένα το αναλυτικό Πρόγραμμα του 3ουΟικονομικού Φόρουμ, το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και προσκλήσεις για την πολιτιστική εκδήλωση.