13 Νοε 2009

Ελληνο- Ρωσικές διμερείς με Δρούτσα - Τίτοφ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Τιτόφ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν στην ρωσο-ελληνική συνεργασία σε ορισμένους τομείς, Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά συζητήθηκε χθες,« όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, η λειτουργία του ΟΑΣΕ, καθώς και οι σχέσεις στον εμπορικό και οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργειακής συνεργασίας», στις συναντήσεις που είχε ο κ. Τίτοφ με τον ανυπεξ Δημ. Δρούτσα και τον υφυπεξ, Σπ. Κουβέλη.
Μετά τη συναντησή τους οι κ.κ. Δρούτσας και τίτοφ προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Να καλωσορίσω θερμά τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Titov, εδώ στην Αθήνα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη. Νομίζω κι αυτό δείχνει τις πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών μας, της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι δύο λαοί μας μοιράζονται κοινές ιστορικές στιγμές, κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό και αυτό νομίζω μας συνδέει πάντα ιδιαιτέρως. Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω θερμά εδώ στην Αθήνα.

VL. TITOV: Για εμάς είναι σημαντική η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Γνωρίζετε άλλωστε ότι πάντοτε ήταν σημαντική για μας και θέλουμε να συνεργαστούμε με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση όσο πιο στενά γίνεται, καθότι έχουμε κοινούς στόχους σε πολλά πεδία. Έχουμε αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε σε ό,τι αφορά στην κοινή μας περιοχή. Συμφωνούμε σε πολλά ως προς την αντιμετώπιση των διεθνών θεμάτων. Επομένως είναι και για τις δύο πλευρές σημαντικό να έχουμε εντατικό διάλογο. Και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και μετά την εδώ έλευση του Υπουργού Εξωτερικών μας σε δύο εβδομάδες.