25 Νοε 2009

Ράμα: φιλία με τον Παπανδρέου αλλά πρώτα τα εθνικά συμφέροντα!

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, σημειώνει η αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "TV Koha", καταλόγισε ευθύνες στην αλβανική κυβέρνηση για τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη λόγω της έλληνο - αλβανικής συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες. Η κυβέρνηση σε καμία στιγμή, δεν λειτούργησε με διαφάνεια σε σχέση με αυτή τη συμφωνία, δήλωσε ο κ. Ράμα. «Ευχόμαστε όλες εκείνες οι υποψίες και όλα εκείνα τα ανεπιθύμητα προβλήματα να μην είναι αληθινά», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν η στάση που τήρησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα προς τη συμφωνία αυτή δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις με την ελληνική πλευρά, ο κ. Ράμα απάντησε: «Αυτό είναι έκφραση του σεβασμού προς τον εαυτό μας και κάτι τέτοιο γίνεται καλά αντιληπτό». Στην ερώτηση εάν είχε επαφές με Έλληνες πολιτικούς, είπε: «Ο κ. Παπανδρέου είναι ένας φίλος με όλη τη σημασία της λέξης, με τον οποίο έχουμε σταθερές σχέσεις. Συναντιόμαστε πάντοτε, είχαμε και άτυπες και φιλικές συναντήσεις και εγώ εκτιμώ εξαιρετικά αυτές τις σχέσεις». Εκτιμώντας θετικά τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι η στάση του ΣΚ δεν επηρέασε τις σχέσεις τους, καταλήγει το δημοσίευμα.

Να προσθέσουμε ότι, για το θέμα αυτό συζήτησε ο ανυπεξ Δημ. Δρούτσας που επισκέφθηκε προ εβδομάδος την αλβανική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να πείσει τον «σλυντροφο στη Σοσιαλιστική Διεθνή» κ. Ράμα να αποσύρει τα εμπόδια για την επικύρωση της Συνθήκης από την Αλβανική Βουλή.