10 Δεκ 2009

Ας σταματήσουν κάποιοι την Τουρκία!

Η χθεσινή αντίδραση της Τουρκίας στην οποία καταλήγει επαναλαμβάνοντας πως επιτέλους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατάλαβαν πόσο λάθος είναι η συσχέτιση της επίλυσης διμερων θεμάτων με τη διαδικασία της ένταξης, δείχνει ακριβώς το σημείο εκείνο που η εξωτερική πολιτική της Κύπρου και της Ελλάδας, απέτυχαν οικτρά, κάτι που σύντομα θα φανεί στισς σχέσεις των χωρών μας με την ΕΕ. Η αποδέσμευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την πάγια, ως προχθές, θέση μας πως η μη επίλυση των ζητηματων "καλής γειτονίας" αλλά και η λύση του Κυπριακού θα εμποδίσουν την τουρκική ένταξη, ανοίγει το δρόμο στο φιλο- τουρκικό μπλοκ της ΕΕ να επικαλείται στο μέλλον πως η προχθεσινή απόφαση του ΣΓΥΕΣ δημιουργήσε προηγούμενο, αποφεύγοντας με τον τόπο αυτό να συζητήσουν τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Για την εγκατάλειψη αυτής της θέσης είναι ανάγκη σύντομα να υπάρξει σοβαρή και συντονισμένη αντίδραση καθώς οι νέο- οθωμανοί υπήκοοι της Άγκυρας σε Ελλάδα κα Κύπρο, επιχειρούν και πάλι να προχωρήσουν σε λύσεις, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και μάλιστα συνολικά!

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια καλό είναι να επαναλάβει εκεί, εκτός από την συζήτηση για την οικονομία, και αυτήν που αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Κι αυτό μπορεί να το επιβάλλει μόνον η αντιπολίτευση...