14 Δεκ 2009

«ΤΟ ΒΗΜΑ» ξεπέρασε τα όρια της κακοήθειας!

To BHMA” δεν ξεχνά! Το γεγονός πως συλήθηκε ο τάφος του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο, φαίνεται πως του έδωσε μια καλή ευκαιρία να προσβάλλει ακόμη μια φορά το νεκρό ηγέτη της Κύπρου, όπως έκανε άλλωστε πολλές φορές, από τότε που ο μακαρίτης είπε το «ΟΧΙ» στον «Σχέδιο Ανάν». Έτσι χθες στη στήλη του ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ γράφει τα ακόλουθα:

"Εκεί στην Κύπρο που σέβονται τους ταγούς πήγαν και έκλεψαν το λείψανο το Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφο του, μία ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του. Φοβήθηκαν μήπως αναστηθεί; Το πήραν να το ταριχεύσουν, να το βάλουν σε μαυσωλείο ισάξιο με αυτά του Λένιν και του Μάο; Έψαχναν για... θησαυρό; Θα ζητήσουν λύτρα; Ως εδώ καλά, η αθλιότητα της πράξης μένει σε κάποια όρια: αρκεί να μην τον στήσουν σύμβολο επάνω σε άλογο οι της ΕΟΚΑ Γ Δ και ορμήσουν στη Βόρεια Κύπρο να πετάξουν τους Σαρακηνούς στη θάλασσα, όπως έγινε με τον Ελ Σιντ στη Βαλένθια· αυτό φοβάμαι."

Σκέφτηκε ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ ή μήπως δεν τον νοιάζει τι θα μπορούσαμε να πούμε, όλοι εμείς που θεωρούμε ήρωα τον Τάσσο για τη στάση του αυτή, για υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού Λαμπράκη παίζοντας με την κατάστασή τους σήμερα; Η κακοήθεια έχει όρια στην κοινωνία μας, αλλά στο ΒΗΜΑ, φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε, δεν είναι πολύ καιρός που καθύβριζαν και περιγελούσαν το σημερινό πρωθυπουργό, που σήμερα δήθεν εκτιμούν και υπερασπίζονται.

Όμως, από την εποχή της αποστασίας του 1965, ήδη, ίδια είναι η στάση τους σε όποιον διαφωνεί με τον αρχιερέα της έντυπης διαπλοκής…