15 Δεκ 2009

Να η πρόκληση Ερντογάν που κρύβει ο Γ. Παπανδρέου!

Ο τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, αποκάλυψε χθες στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στη Θεολογική Σχολή Χάλκης, τις προτάσεις του Τ. Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου με την επιστολή που το Μαξίμου αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα. Λέει ανάμεσα σ΄ άλλα ο κ. Μπαγίς:

Ενώ από τη μια πλευρά εμείς κάνουμε αυτά, δυσκολίες από την άλλη αντιμετωπίζουν και οι ομογενείς μας που ζουν στη δυτική Θράκη. Για το θέμα αυτό υπάρχει μια επιστολή, που απέστειλε ο αξιότιμος Π/Θ μας στον αξιότιμο Π/Θ της Ελλάδας κ. Παπανδρέου για ορισμένα θέματα, πρωτίστως δε για το θέμα των μειονοτήτων καθώς και για το Κυπριακό, για το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Στο τέλος της επιστολής αυτής εκφράστηκε ξεκάθαρα η επιθυμία για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων αυτών. Νομίζω πως κατά τη συνάντηση των δύο Π/Θ, μόλις δοθεί απάντηση από τον κ. Παπανδρέου, θα έρθει στην επικαιρότητα και το θέμα αυτό.....”

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι ο κ. Ερντογάν έχει ανοίξει ένα παλιό θέμα αλλά με νέα δυναμική, αξιώνοντας συνδιαχείρισης. Εκτός από το χώρο του Αιγαίου και στην Θράκη! Αυτό σημαίνει ότι ζητά να συζητήσουν για τις μειονότητες, που ναι μεν η Αθήνα διαθέτει εθνική μειονότητα αλλά όχι η Τουρκία, που δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος των μουσουλμάνων της Θράκης!

Στην ιταμή αυτή πρόκληση, ο κ. Παπανδρέου δείχνει να κρατά την ψυχραιμία του και να μην την απορρίπτει κατηγορηματικά, αφήνοντας τον κ. Ερντογάν να προκαλεί με την προπαγάνδα που εξαπέλυσε για το ζήτημα αυτό, στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.