13 Ιαν 2010

Δολοφόνησαν αντί-Ανάν(ικο) εκδότη στην Κύπρο!



Νεκρός με δύο σφαίρες στο στήθος, τις οποίες έριξε εξ επαφής άγνωστος δολοφόνος, έπεσε προχθές, γύρω στις 8.45 έξω από το σπίτι του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ» Άντης Χατζηκωστής, ένας εκ των πλέον σημαντικών υποστηρικτών του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, μαζί με τον πατέρα του Κωστή Χατζηκωστή.
Προχθές, ο Άντης Χατζηκωστής..είχε μια γεμάτη ημέρα στο συγκρότημα Δίας, με πληθώρα επαφών με διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος και συνεργάτες του, τις οποίες ολοκλήρωσε γύρω στις 8.30 μ.μ.
Τον τελευταίο καιρό, ο . Χατζηκωστής προγραμμάτιζε διάφορες επεκτάσεις στο συγκρότημα Δίας, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ενημερωτικής του εμβέλειας. Αλλεπάλληλες ήταν χθες οι συσκέψεις με διευθυντικά στελέχη του Δία, που είχαν στόχο την αναδιάρθρωση και επέκταση των συντακτικών ομάδων, με κύριο εργαλείο το Sigma Live, ώστε να μπορούν τα ΜΜΕ του συγκροτήματος να προσφέρουν συνεχή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση στον κυπριακό λαό.
Ο Άντης Χατζηκωστής αναχώρησε από το γραφείο του γύρω στις 8.30. Στάθμευσε το όχημά του έξω από το σπίτι του, παρά την αμερικανική Πρεσβεία, και προτού προλάβει να κλείσει την πόρτα, ο δολοφόνος, που έφερε κράνος, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής στο στήθος, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.


Εκτιμήσεις


Η δολοφονία του αποτελεί σοβαρή εξέλιξη στις πολιτικές και εκδοτικές εξελίξεις καθώς αυτός ήταν ο ιθύνων νους το τελευταίο διάστημα των εταιριών ΜΜΕ που διαθέτει η οικογένεια. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να βρεθούν οι δολοφόνοι του και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη


Στις εκτιμήσεις που δημοσιοποιούνται στη Λευκωσία, κυριαρχεί η έκπληξη για το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο χαρακτηρίζεται αγαπητό και ήπιων τόνων. Στο παρόν στάδιο μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για τους λόγους της δολοφονίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ερωτηθείς από το «ΚΥΠΕ» για τα κίνητρα, δήλωσε ότι είναι πρόωρο και παρακινδυνευμένο να λεχθεί οτιδήποτε. Η εφημερίδα «Πολίτης» να κάνει λόγο για «οικονομικά αίτια». Ωστόσο, εκφράζεται έντονος προβληματισμός για τη χρονική συγκυρία που έλαβε χώρα το αποτρόπαιο γεγονός, κατόπιν δηλαδή της αναγραφής συνθημάτων στους τοίχους της Λευκωσίας, της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου Παπαδόπουλου, καθώς και της αφαίρεσης της σημαίας από τον ιστό στον τάφο του.


Φίλοι του χθες βράδυ στη Λευκωσία προειδοποιούσαν ότι "δεν πρόκειται ν αφήσουμε την Αστυνομία και κυβερνητικές υπηρεσίες να επιχειρήσουν να διαμορφώσουν στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι ήταν αναμεμειγμένος σε παράνομες πράξεις προκειμένου να μειώσουν την πολιτική στάση του ιδίου και του πατέρα του και κατ' επέκταση του συγκροτήματος σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση για το Κυπριακό".

Λεζάντα:Επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ που σημειώνει τον ρόλο του Χατζηκωστή στην καταδίκη του "Σχεδίου Ανάν"