12 Φεβ 2010

Πώς δραπετεύει ένας πρωθυπουργός από τη φρικτή μοναξιά του…

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χθες στις Βρυξέλλες, αποφάσισε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικού εταίρους μας, πως έπρεπε να τιμωρήσει εαυτόν και τους συν-Έλληνες και δήλωσε πως πρωθυπουργεύει σε μια χώρα με «μειωμένη εθνική κυριαρχία». Στη συνέχεια ανακοίνωσε το νέο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που είναι η επαν -απόκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Επανέφερε στο προσκήνιο το παλαιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, «Εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία» σε σύντμηση. Το έκανε «εθνική κυριαρχία»!
Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουμε την «Εθνική κυριαρχία» πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα: να συνδιαλαγουμε με το ΔΝΤ, που κουμαντάρει τις αγορές, να δεχθούμε την ευρωπαϊκή επιτήρηση και να πληρώνουμε για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ. Έτσι μπορεί λέει, να αποδεχθούν στην Ευρώπη, το γεγονός πως είμαστε ανεξάρτητοι. Θα πληρώσουν οι Έλληνες. Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι. Φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό όμως που μένει ερωτηματικό είναι πως δέχεται ο κ. Παπανδρέου να είναι πρωθυπουργός μιας αναξιόπιστης και μη κυρίαρχης χώρας; Θεωρεί λοιπόν τον εαυτό του, είδος πρωθυπουργού – πιόνι, της τριπλής επιτήρησης; Ή μήπως οι αναφορές του στο ΔΝΤ και την αδυναμία της ευρωζώνης να λύσει το πρόβλημα, το οδηγούν σε άλλες σκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με χώρες εκτός ευρώ-ζώνης; Όπως θα επιθυμούσαν να μας δουν στην Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο για να κάνουν ευκολότερα κουμάντο…

Άραγε γύρω του δεν έχει φίλους και συμβουλάτορες να του εξηγήσουν πως μερικά πράγματα δεν γίνονται αλλά λέγονται κι άλλα που γίνονται αλλά δεν λέγονται; Η μοναξιά είναι συχνά δύσκολη. Κατανοητό. Αλλά να μην την πληρώνει η χώρα!

ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ