3 Φεβ 2010

Στην Αθήνα ο Γερμανός υπεξ, Γκίντο Βεστερβέλε

Την Αθήνα επισκέφθηκε χθες, γερμανός υπεξ, Γκίντο Βεστερβέλε. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα έχει συνομιλία και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Βεστερβέλε θα τεθεί η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Καθημερινή, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βεστερβέλε συνέγραψε τη διδακτορική του διατριβή με καθηγητή τον Έλληνα συνταγματολόγο Δ. Τσάτσο.

Ο γερμανός υπουργός συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν το Βερολίνο και σχετίζονται με την Ελλάδα και ιδιαίτερα το θέμα της ονομασίας με την πΓΔΜ, τις Ελληνο- Τουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό αλλά και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, συζητηθήκαν και πιθανές εξελίξεις της Ελληνικής οικονομίας και ο ρόλος της Γερμανίας, αν της ζητηθεί ή απαιτηθεί.