3 Φεβ 2010

Τ.Ερντογάν: «Ιστορικό λάθος η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε.»

Αμετανόητος ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, υποστήριξε: «Η Ε.Ε. φέρει μεγάλη ευθύνη για το τωρινό αδιέξοδο στο Κυπριακό. Έκανε ένα ιστορικό λάθος, κάνοντας μέλος τη ‘Νότια Κύπρο’. Ο Γκ .Σρέντερ είχε επικρίνει έντονα αυτήν την πολιτική της Ε.Ε., λέγοντας ότι η συμπεριφορά απέναντι στη ‘Βόρεια Κύπρο’ ήταν ανήθικη. Η Α.Μέρκελ δηλώνει ότι ήταν λάθος που έκαναν δεκτή τη ‘Νότια Κύπρο’. Τα είπαν μεν όλα αυτά, αλλά τώρα βλέπουμε ότι προσέχουν τη ‘Νότια Κύπρο’».

«Το να αποκαλείς τη ‘Νότια Κύπρο’ ως ‘Κύπρο’, είναι ακόμη πολιτικό λάθος, καθώς στο Βορρά υπάρχει ένα ακόμη κράτος που είναι σε διαμάχη με το Νότο. Εμείς ως Τουρκία αναγνωρίζουμε το κράτος στο Βορρά. Είμαστε ακλόνητοι απέναντι στο κράτος αυτό. Άλλοι μπορεί να κάνουν εικασίες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για εμάς. Όλοι θα θυμούνται τα μέλη της Ε.Ε. γι’ αυτό τους το λάθος. Θα τους κρίνει η Ιστορία. Για την ακρίβεια, τους έχει ήδη κρίνει», τόνισε κατηγορηματικά ο κ.Ερντογάν, και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να είναι ένα «χριστιανικό κλαμπ».

Τέλος, ο κ.Ερντογάν εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ν.Σαρκοζί, λόγω της αντίθεσης του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.