3 Μαρ 2010

Εσπευσμένη συνάντηση Ερντογάν - Ομπάμα

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN Türk, καθώς και στο σημερινό γραπτό Τύπο, ο Τ. Ερντογάν θα μεταβεί στις ΗΠΑ πριν από την 24η Απριλίου, που έχει κηρυχθεί επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων, και θα λάβει μέρος στη συνάντηση κορυφής για την πυρηνική ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Προέδρου Μπ. Ομπάμα.
Η συνάντηση κορυφής για την πυρηνική ενέργεια θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 13 Απριλίου και σε αυτή θα λάβουν μέρος ηγέτες από 40 χώρες.
Στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής αναμένεται ο Π/Θ Ερντογάν να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές και πρώτα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα.
Η συνάντηση Ερντογάν – Ομπάμα είναι σημαντική, διότι κατά τη διάρκειά της ο Ομπάμα αναμένεται να δώσει πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία των Πρωτοκόλλων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας πριν την ομιλία που θα κάνει στις 24 Απριλίου σχετικά με τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας. Σύμφωνα με πηγές του ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ (που προέρχονται από αξιολόγηση ελληνικών κρατικών πηγών) η σημαντικότερη «απειλή» που αντιμετωπίζει τη στιγμή αυτή ο τούρκος πρωθυπουργός δεν προέρχεται από τη σύγκρουσή του με τους δικαστικούς και στρατιωτικούς αλλά, από την πιθανότητα το Αμερικανικό Κογκρέσο να αναγνωρίσει την «Αρμενική Γενοκτονία». Γι αυτό και ο λόγος της επίσκεψης είναι η προσωπική, πολιτική του σωτηρία…