28 Ιουλ 2009

Καταγγελίες για τη Γενική Γραμματεία Τύπου

Από την Ένωση Ακολούθων Τύπου του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ-ΔΥ ΓΓΕ-ΓΓΕ) λάβαμε την παρακάτω επιστολή - καταγγελία της ηγεσίας της ΓΓΤ που παραθέτουμε αυτούσια:

« Σ Ε Μ Ν Α Κ Α Ι ΤΑ Π Ε Ι Ν Α»!!!!!!!!!!!

Καταγγέλλουμε την πολιτική και τη κακοδιαχείριση της Ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (τον παρόντα -απόντα Υφυπουργό Τύπου κ. Γκιουλέκα, μαζί με το πρωτοπαλίκαρο του τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Λειβαδά) που εν μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους η ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης, αποφάσισε και διέταξε 52 μετακινήσεις από και προς τα «ταλαίπωρα» Γραφεία Τύπου Εξωτερικού!

Πως συνάδουν τώρα όλα αυτά με τις εξαγγελίες για πάγωμα των δημοσίων δαπανών, της περιστολής εξόδων, της λιτότητας, της σεμνότητας και ταπεινότητας, μόνο αυτοί ξέρουν.

Ο «σχεδιασμός» πλήρωσης των θέσεων αυτών με βάση μόνο τις «πελατειακές σχέσεις» και όχι την εμπειρία και τις αντικειμενικά υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες που να καλύπτονται από τις αναγνωρισμένες υπηρεσιακές δυνατότητες των συναδέλφων, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την προνομιακή μεταχείριση των «φίλων και κουμπάρων» σε βάρος των μη «αρεστών».

-Υπάλληλοι χωρίς εμπειρία τοποθετούνται προϊστάμενοι σε Γ.Τ.Ε., ενώ άλλοι με εμπειρία και προσόντα παραμένουν σε αχρηστία για χρόνια στην Κεντρική Υπηρεσία.

-«Μαθουσάλες» με πολυετή θητεία σε Γ.Τ.Ε., τοποθετούνται προκαταβολικά (καβατζάροντας τις θέσεις μήπως και τις χάσουν) σε Γ.Τ.Ε. χωρίς να έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη διετία στην Κεντρική Υπηρεσία. Μερικοί δε, δεν έχουν μπει καν στον κόπο να υποβάλλουν αίτηση τοποθέτησης.

-Υπάλληλοι αποσπασμένοι ή μη, για χρόνια σε Γραφεία Πολιτικά και Υπουργικά, επιβραβεύονται με μια τοποθέτηση σε Γραφεία της αρεσκείας τους, για να ολοκληρωθεί η συνεχιζόμενη τακτική των «Golden boys» αλλά και των «Golden girls».

-Χωρίς ουσιαστική εξέταση των φακέλων όλων των υποψηφίων η Διοίκηση, δεν μπήκε καν στον κόπο να αναρτήσει τις προς πλήρωση θέσεις για τους Συμβούλους –Γραμματείς και να ανακοινώσει τις τοποθετήσεις προς γνώση και επαρκή προετοιμασία.

-Τα διορισμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου σε μια επαναλαμβανόμενη παράσταση Muppet Show, ενέκριναν τις άνωθεν εντολές, χωρίς αισχύνη και δημοκρατικό διάλογο, εξαγοράζοντας τις υπογραφές τους με εύλογα προσωπικά ανταλλάγματα, του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Το ιστορικό τραγικό πακέτο της συνταγής δύο σε ένα, Παπαρσένος και Πανούσης με παυσίπονα εγωκεντρισμού, αδιαφορίας και ατολμίας, έδειξε για μια φορά ακόμη πως λειτουργούν τα πιόνια της εξουσίας εις βάρος των συναδέλφων τους.

Το κακό είναι ότι οι κύριοι αυτοί ως χαμαιλέοντες προσαρμόζονται σε κάθε αλλαγή από γαλάζιοι σε πράσινοι, με ροζ πινελιές ενίοτε.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρέπει να τεθεί ένα τέλος στη λαίλαπα και κακοδαιμονία της σημερινής κατάστασης. Να σταματήσει ο κατήφορος της εξουσίας εδώ και τώρα.

Να σταματήσουν τα παιχνίδια πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, όταν οι μισθοί πείνας που παίρνουμε εξανεμίζονται από την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Όταν υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι και ανασφάλιστα stage.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ!

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ :

- Να δημιουργηθεί επετηρίδα για την αξιοκρατική στελέχωση των θέσεων απ΄όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

- Να μοριοδοτηθεί η επιλογή συναδέλφων με βάση την υπηρεσία, βαθμό, πτυχία και άλλα προσόντα.

-Να εξετάζονται και να δίνονται αιτιολογημένες απαντήσεις σ΄όλους τους συναδέλφους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις.

-Να τίθενται υπόψη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όλες οι υποβληθείσες προς αξιολόγηση αιτήσεις και να τεκμηριώνεται εξίσου τόσο η απόρριψη όσο και η τοποθέτηση.

-Να ανταποκρίνεται η εξουσία στις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων και όχι να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους ολίγους την αναξιοκρατία, την αναποτελεσματικότητα και την ιδιοτέλεια.

Συστήνουμε στον κ. Γκιουλέκα αν θέλει να αυτοπαρουσιάζεται σαν «εκσυγχρονιστής και ως ο κατάλληλος για την κατάλληλη θέση» να συνετίσει τους περί αυτού επιβαλλόμενους άνωθεν συνεργάτες του «Γραμματείς και Φαρισαίους» και ας προσπαθήσει έστω και τώρα να μάθει τους κανόνες μιας χρηστής και ευνομούμενης Διοίκησης, διότι διαφορετικά θα βουλιάξουμε όλοι μαζί και «ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣΚ-ΔΥ ΓΓΕ-ΓΓΕ

Η Γραμματέας

Ελένη Καραγιάννη