23 Φεβ 2010

Αντί Αναν-νικός ο Αντ. Σαμαράς στην Κύπρο!

Σύμφωνα με το KΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο), κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη και λειτουργική και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Στις πρώτες του δηλώσεις επί κυπριακού εδάφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επόμενο ότι θα γινόταν στην Κύπρο. «Είναι πολύ βαθιά η συγκίνησή μας που επισκεπτόμαστε τη μεγαλόνησο τη μαρτυρική, το χρυσοπράσινο φύλο που αναζητάει λύση και που η λύση δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση σύμφωνη και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε.
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη για την υποδοχή, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε επαφές με όλους τους συναδέλφους μου με όλα τα κόμματα και βεβαίως πρώτα απ’ όλα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Χαρακτήρισε τις επαφές που θα έχει «χρήσιμες», προσθέτοντας πως αυτές «αποσκοπούν στο να μπορέσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό αγώνα, ένα κοινό μέτωπο προκειμένου να βρεθεί αυτή η βιώσιμη λύση».

Σκέψεις και προβληματισμούς για το Κυπριακό αντάλλαξαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής είχαν έναν πολύ γόνιμο διάλογο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται στην Κύπρο από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, Τομεάρχη Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και τον Σταύρο Παπασταύρου, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων.