23 Φεβ 2010

Αύριο στην Αθήνα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος αναζητώντας στήριξη

Όπως από χθες βράδυ αποκάλυψε ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ, έρχεται στην Αθήνα αύριο Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς για διήμερη επίσκεψη εργασίας. Ο κ. Αμπάς θα αφιχθεί στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου θα έχει σήμερα συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους. Χθες, συναντήθηκε, στο Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τον Γάλλο υπεξ, Μπ. Κουσνέρ και συζήτησε μαζί τους το Παλαιστινιακό, για το οποίο η Γαλλία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει τις προσπάθειες για δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.
Στην Αθήνα αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο, Κ. Παπούλια, όσο και με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ενώ ενδέχεται να συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαρά, τον ανυπεξ, Δημ. Δρούτσα και τους επικεφαλής των κομμάτων της αριστεράς.
να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αμπάς διατηρεί «καλή σχέση» με τον Γ. Παπανδρέου εδώ και χρόνια, από την εποχή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως υπουργός Εξωτερικών περιόδευσε χώρες της Μέσης Ανατολής, προπαγανδίζοντας υπέρ του Μ. Αμπάς και σε βάρος του τότε Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ήταν ο αποδεκτός από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Αμπάς, που πλέον (μετά τις εκλογές, ελέγχει το ήμισυ της Παλαιστινιακής «επικράτειας») αντιμετωπίζει έντονα εσωτερικά προβλήματα λόγω της ισχυρής παρουσίας της Χαμάς στη Γάζα, αναζητά μια νέα διεθνή φόρμουλα επίλυσης του παλαιστινιακού, στη βάση της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, επιχειρεί στην ευρωπαϊκή αυτή περιοδεία του να βρει στην ΕΕ ένα ισχυρό πόλο στήριξης.