17 Φεβ 2010

Δείπνο Παπανδρέου – Νετανιάχου

Προχθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου, καθώς οι δύο άνδρες συνέπεσαν για το δείπνο τους σε κεντρικό εστιατόριο της Μόσχας. κ. Νετανιάχου και ο Έλληνας πρωθυπουργός δειπνούσαν χωριστά στο εστιατόριο Πούσκιν της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της "Χαάρετζ" στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε τον κ. Νετανιάχου και τον ρώτησε αν θα ήθελε να δειπνήσουν μαζί. Οι δύο πρωθυπουργοί άρχισαν συζητώντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όμως η συζήτηση γρήγορα στράφηκε στις προσπάθειες του Ισραήλ να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η "Χαάρετζ" ο κ. Νετανιάχου είπε στον κ. Παπανδρέου ότι ανησυχεί πως η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα αρχίσουν τις δικές τους προσπάθειες να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, σε περίπτωση που το Ιράν επιτύχει το στόχο του.
Ο κ. Νετανιάχου προειδοποίησε ότι μια τέτοια εκτεταμένη πυρηνική ανάπτυξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο. Επανέλαβε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή της ισραηλινής εφημερίδας, πως μόνον οι σκληρές κυρώσεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.