6 Οκτ 2009

Πολιτικοί και πρέσβεις πάνε κι έρχονται….

Καλά πέρασε, ήπιε, έφαγε και ταξίδεψε, ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Βαληνάκης και τέως υφυπουργός Εξωτερικών. Ήρθε όμως και γι αυτόν η ώρα της πληρωμής. Οι κοσμοπολίτικες εμφανίσεις του στα Δωδεκάνησα όπου συχνά έκανε χρήση και των αιθουσών VIP σύμφωνα με καταγγελία τοπικών ΜΜΕ χθες, απέδωσε …μαύρισμα! Μαζί του κλαίνε και μια σειρά καρδούλες που ήλπιζαν σε διορισμούς. Ας ακολουθήσει τώρα το παράδειγμα του Γ. Αλογοσκούφη και να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο να "στραβώσει" μερικούς νέους φοιτητές ακόμη, γιατί μαζί με την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, έδειξε πως δεν ξέρει τι είναι το ορθόν! Αλλά και ο φίλτατος Θεόδωρος Κασσίμης απέτυχε να επανεκλεγεί, όπως ήταν αναμενόμενο ήδη εδώ και καιρό. Απλά του είπε η «αρχηγός» (λέγε με Ντόρα) να παρουσιαστεί και παρουσιάστηκε. Φυσικά τον … μαύρισαν! Ο έτερος των «καραμανλικών» στο ΥΠΕΞ, δηλαδή ο μετέπειτα Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, ακόμη πάλευε χθες βράδυ στην Ροδόπη! Τώρα εκείνος που «κουβαλούσε» μαζί του σαν γενικό Γραμματέα, ο Δ. Πλατής, πρέσβης γαρ, μάλλον θα επιστρέψει στη Βασ. Σοφίας. Τι άλλο να κάνει; Όπως και κάμποσοι ακόμη πρέσβεις που ήταν «παρά τω υπουργώ». Δεν θα έχουν τι να τους κάνουν και που να τους βάλουν… Ποιοι είναι οι πρέσβεις αυτοί; Μα, οι Οικονομίδης Ιωάννης , ΠΥΑ από το Εθνικής Οικονομίας, Χρόνοπουλος Δημ, ΠΥΒ, από το Άμυνας, Ματθαιουδάκης Νικολ. ΣΠΑ, από το Ανάπτυξης, Κατσιώνης Αθανασ. ΣΠΒ, από το Πολιτισμού, Χριστοφίλης Ιωαν., ΠΥΑ, από το Τουρισμού, Πρωτονοτάριος Αντών. ΣΠΑ, από το Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σοβαρό θέμα ακούμε ότι προκύπτει όμως από το γεγονός ότι σκέπτεται να παραιτηθεί και να αποχωρεί από το υπουργείο ένας εκ των εξαίρετων πρέσβεων που του είχαν ανατεθεί καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά και θα ήταν κρίμα να «χαθεί» για το υπουργείο, ασχέτως του ποιος κυβερνά.

Τώρα για να πούμε αυτούς που έρχονται σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχέση διοικητική και πολιτικής με το ΥΠΕΞ, θα έχουν ο σύμβουλος του Γ.Π., σε διεθνή θέματα Δημήτρης Δρούτσας, ο κ. Στεφάνου, επίσης σύμβουλός του, οι Νίκος Κοτζιάς και Βαγγ. Παπαχρήστου που έχουν περάσει ξανά από το υπουργείο, η Μαριλένα Κοππά (ευρωβουλευτής), που εκτός από τα μεταναστευτικά γνωρίζει και αρκετά τα. .. Έλληνο – Αμερικάνικα. Οπότε, όπως λένε και οι πρόσκοποι «έσω έτοιμοι»!