12 Ιαν 2010

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αvigdor Liberman θα πραγματοποιήσει στις 13-15 Ιανουαρίου 2010 επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού.
Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Νίκο Νικολαΐδη, με τον οποίο θα συνυπογράψουν Ναυτιλιακή Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Liberman θα έχει συνάντηση με τον κ. Κυπριανού και, ακολούθως, οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.
Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, οι σχέσεις Ισραήλ-ΕΕ, το Μεσανατολικό και άλλα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει τον ομόλογό του για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το Κυπριακό.