17 Αυγ 2009

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το «όνομα»

Κινητοποιούνται τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας στο εξωτερικό και ζητούν από τον πρόεδρο Κ. Παπούλια να βοηθήσει παρεμβαίνοντας με το κύρος του, στην προσπάθεια προβολής των Ελληνικών θέσεων για την ονομασία της πΓΔΜ. Ακολουθεί η επιστολή ενημέρωσης των ελληνικών κοινοτήτων. Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που παρατίθενται μπορείτε να βρείτε όλα τα σχετικά κείμενα.

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση των Σκοπίων (Π.Γ.Δ.Μ.) έχει εξαπολύσει συστηματική και μεθοδευμένη εκστρατεία με σκοπό τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας της Μακεδονίας, η οποία είναι μία Ελληνική επαρχία, εις βάρος της Ελλάδας. Αυτή η εκστρατεία δεν πέρασε απαρατήρητη και ευαισθητοποίησε τους πλέον αρμόδιους επί του θέματος, διεθνείς ακαδημαϊκούς ιστορικούς, αρχαιολόγους και γλωσσολόγους, οι οποίοι είναι οι πιο κατάλληλοι επιστήμονες για να καταρρίψουν την προπαγάνδα των Σκοπίων. Αυτοί οι επιστήμονες λοιπόν δραστηριοποιήθηκαν και απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας του να επέμβει ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να σταματήσει την διαστρέβλωση της ιστορίας εις βάρος της Ελλάδας.

Κατόπιν αυτού Έλληνες ακαδημαϊκοί, μέλη του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (www.greece.org), αποστείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, υποστηρικτική της αρχικής επιστολής των διεθνών ακαδημαϊκών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα. Η δεύτερη αυτή επιστολή ζητά από τον κ. Παπούλια να προωθήσει την αρχική επιστολή στον Ελληνικό λαό, Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, αρχηγούς κρατών και πρεσβείες.

Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτω τις επιστολές καθώς και την ιστοσελίδα (http://macedonia-evidence.org/) που ανάρτησαν οι διεθνείς ακαδημαϊκοί για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και σας παροτρύνω να τις διακινήσετε ευρέως.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Θωμαΐς Κακούλη

Πρόεδρος

Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας

www.helleniccommunity.ie