17 Αυγ 2009

Οι τούρκοι θαλασσοπόροι και τα φοβικά σύνδρομα κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης!

Βαθειά σιωπή έχει σημάνει σε ΥΠΕΞ και σε ΥΠΕΘΑ σχετικά με την πρόσκρουση της τουρκικής κορβέτας «Μποντρούμ» στο Καστελλόριζο, εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, την περασμένη εβδομάδα. Η κορβέτα, με κύριο σκοπό την ανθυποβρυχιακή δράση, προσκρούοντας σε ύφαλο, πλήρως χαρτογραφημένο και ευδιάκριτο με τα μάτια, έχασε από τα ύφαλά της (αποκολλήθηκε) τον ανθυποβρυχιακό της θόλο που συγκεντρώνει τους μηχανισμούς εντοπισμού των υποβρυχίων. Στο σημείο έχουν σταλεί ελαφρές μονάδες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένεται σήμερα να ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθεί ανέλκυση του θαλάμου.
Πρόκειται για σοβαρότατη υπόθεση παραβίασης εθνικών χωρικών υδάτων (λιγότερο από1μίλι, από τις ακτές του Καστελλόριζου), που αποδεικνύεται έμπρακτα και απόλυτα και απαιτεί μεγάλη δημοσιότητα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να καταγραφεί έντονα η Τουρκική πολιτική προκλήσεων (πέραν της ασχετοσύνης της στις θάλασσες).

Από την πλευρά τους οι υπουργοί Ντ. Μπακογιάννη και Ευαγγ. Μεϊμαράκης, με την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και την σιωπηρή συναίνεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (λέγε με… Γιώργο!) επιχειρούν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο και να οχυρωθούν πίσω από φοβικά σύνδρομα, που θέλουν την Τουρκία τρομαγμένη από τη γκάφα της να αντιδρά βίαια! Με τον τρόπο αυτό , δηλαδή να βρισκόμαστε σε κατάσταση αυτολογοκρισίας σε ό,τι αφορά την Τουρκία, οδηγούμαστε στο μέγιστο της «Φιλλανδοποίησης», ό,τι ακριβώς μας ζητούν οι ΗΠΟΑ και ορισμένες ακόμη από τις Νατοϊκές χώρες προκειμένου να αναβαθμίσουν τη γείτονα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ έχει ήδη δώσει κατεύθυνση για «χαμηλούς τόνους» υποστηρίζοντας ότι «το θέμα έχει καταγραφεί». Αλλά αυτό στην ουσία δεν σημαίνει απολύτως τίποτε, την ίδια ώρα που η Τουρκία περνά στα διεθνή ΜΜΕ την εικόνα μιας χώρας που προσπαθεί να επιλύσει τα μειονοτικά της ζητήματα (Χάλκη, Πατριαρχείο, Κουρδικό).


Στα παραπάνω ας προσθέσουμε ο ερώτημα: Γιατί άραγε το ΥΠΕΘΑ, δεν συγκαλεί μια μεγάλη συνέντευξη τύπου προκειμένου να μας δείξει, σε όλους, τα κομμάτια και μηχανήματα που άφησαν πίσω τους οι … τούρκοι θαλασσοπόροι;