24 Νοε 2009

Σχόλια για ΥΠΕΞ- 45

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω γράμμα, κριτική στην μονομερή εμφάνιση της Γερμανίας σαν μιας ιδανικής περίπου χώρας. Εκδήλωση της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της ΕΝΑΤ (Ένωση Ακολούθων Τύπου - FORUM Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Συμπληρωματικά στα όσα – μόνον - θετικά ανέφεραν οι ομιλητές για τη δημόσια εικόνα της Γερμανίας, ο συντάκτης του παρόντος , αν είχε πληροφορηθεί και ήταν παρών, θα είχε προσθέσει και τα ακόλουθα:

· Ο τακτικός στρατός της Χιτλερικής Γερμανίας εξόντωσε κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στην Ελλάδα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, περί τους εκατό χιλιάδες (100.000)έλληνες πολίτες όλων των ηλικιών, από νήπια μέχρι και υπέργηρους.

· Από την πείνα, λόγω της αρπαγής από τον γερμανικό στρατό των κάθε είδους τροφίμων, έχασαν τη ζωή τους, μόνο στην Αθήνα και τον Πειραιά, και μόνο τον Χειμώνα του 1941-42, τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

· Η Γερμανική κυβέρνηση, ως αποζημίωση για τους διωχθέντες για φυλετικούς η θρησκευτικούς λόγους ( 60.000 πολίτες) εκατόν δέκα πέντε εκατομμύρια 115.000.000 Μάρκα, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, και την παύση δίωξης των Γερμανών εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα.

· Επί πλέον: Η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, συνεπικουρούμενη και από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, αρνείται με πείσμα μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Αρνείται, επίσης, αν και νόμιμο διάδοχο κράτος της χιτλερικής Γερμανίας, να εξοφλήσει το δάνειο που συνήψαν οι Αρχές Κατοχής με την Τράπεζα της Ελλάδος. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και, ακόμη, κάποια προπολεμικά χρέη της Γερμανίας.

Κατά τα λοιπά: Ο χωρισμός της Γερμανίας ήταν έργο των τριών δυτικών Δυνάμεων Κατοχής , Ην. Πολιτειών, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας, οι οποίες ίδρυσαν την Ομοσπονδιακή Γερμανία επίσημα τον Μάιο του 1949. Ακολούθως, η Σοβ. ΄Ενωση ίδρυσε το κράτος της Ανατολικής Γερμανίας τον Οκτώβριο του 1949. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κακός Στάλιν είχε προτείνει στους Δυτικούς να παραμείνει η Γερμανία αδιαίρετη αλλά ΟΥΔΕΤΕΡΗ, όπως η Αυστρία.

Ανδρέας Παπαδάτος

·

· ΚΟΥΙΖ: Ποιός ΟΕΥ που υπηρετεί σε Βαλκανική χώρα, συμμετείχε πρόσφατα σε εορτή του τσίπουρου ελληνικής παραμεθόριας περιοχής, παρέα με πρώην Πρωθυπουργό Βαλκανικής χώρας;

·

·

Ποιος o George Dragonas , Chairman, Center for Political and Research Information of Athens, που στις 25-26 Μαίου φιλοξενησε σε ημεριδα για τα Ελληνοτουρκικά τον αρχιτέκτονα και προβοκάτορα των Ιμίων τον Onur Oymen; Μήπως πρόκειται για τον γνωστό Γιώργο Δραγώνα, που ως συμμαθητής του Γ. Παπανδρέου και σύζυγος της ΓΓ του Υπ. Παιδείας, ακολουθεί τώρα φιλοκυβερνητική πολιτική, ξεχνώντας το σε πρώτη γραμμή παρελθόν του στη ΝΔ, ασχέτως αν συμφέρει εθνικά;

·

· Σε ποια Πρεσβεία μας αλλοδαπός οδηγός κυκλοφορούσε ως πρόσφατα με μια κόκκινη Chrysler με διπλωματικές πινακίδες που του είχε πουλήσει ο πρέσβης του για 18.000 δολάρια; Και είναι αλήθεια ότι επειδή δεν είχε συμπληρωθεί ο χρόνος για τη νόμιμη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στον οδηγό, η Chrysler ανακοινώθηκε επί μια ολόκληρη 3ετία ως … "επίσημο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Πρεσβείας"; Όπως φαίνεται κάποιοι πρέσβεις μας αναπτύσσουν άλλου είδους "οικονομική διπλωματία". Το ερώτημα βέβαια είναι ποιός θα πλήρωνε τελικά τη νύφη, αν ο οδηγός προκαλούσε κάποιο ατύχημα, ή -χειρότερα- τι θα συνέβαινε εάν τυχόν επιδίδονταν σε μη σύννομες δραστηριότητες; Εκτός εάν ο οδηγός και ιδίως ο κ. πρέσβης έχουν …το αλάθητο του Πάπα. Μήπως θα πρέπει οι νέοι επιθεωρητές να ασχοληθούν και να ψάξουν λίγο το θέμα;

·

·

Για να είμαστε και δίκαιοι και αληθείς. Η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη, σύζυγος του Δημ. Δρούτσα δεν έχει προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ ή ως σύμβουλός του. Πρόκειται για ανοησία της 3ης σελίδα του κυριακάτικου ΠΑΡΟΝ, που ανακυκλωνόταν χθες σε όλους τους τόνους από υφυπουργούς και στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, στα δημοσιογραφικά γραφεία των εφημερίδων!

·

· Τον «κάρφωσαν» τον κ. Παπανδρέου οι σκοπιανοί που αποκάλυψαν μέσω του προέδρου τους ότι υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για άμεση λύση του ζητήματος της ονομασίας (διαβάστε σχετικό κείμενο). Μόνο που είναι είδος «σχεδίου Ανάν» για το «Μακεδονικό» Βάλτε μας λένε στην ΕΕ και θα συζητήσουμε για τα υπόλοιπα εν καιρώ, δίνοντας τώρα μόνο το όνομα…

·

·

Με τίτλο «Μισό δις. ευρώ δαπάνησαν οι Σέρβοι για τις θεωρήσεις Σέγκεν σε 18 χρόνια!», άρθρο του Β. Μιλαντίνοβιτς στην κυριακάτικη PRESS (ΠΡΕΣ) αναφέρθηκε στο θέμα του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου Σέγκεν για τους σέρβους πολίτες, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, πρόκειται να καταργηθεί στις 19 Δεκεμβρίου τ.έ.. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το Ελληνικό Προξενείο χορηγεί περίπου το 50% του συνόλου των εκδοθεισών στη Σερβία θεωρήσεων Σέγκεν, οι οποίες ετησίως ανέρχονταν στις 500.000 - 600.000, ενώ το συνολικό κόστος για τους σέρβους πολίτες εκτιμάται στις 500.000 ευρώ.