2 Φεβ 2010

Μπερλουσκόνι: θέλω το Ισραήλ μέλος της ΕΕ !

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, υποδεχόμενος τον ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην τριήμερη επίσκεψή του στη χώρα, πως το Ιράν είναι «μία αιμοσταγής δικτατορία», η οποία «θέτει σε κίνδυνο όλον τον κόσμο».
«Το εξτρεμιστικό ισλαμικό καθεστώς, η αιμοσταγής δικτατορία που επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο και ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Νετανιάχου στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον φιλοξενούμενό του, στην Ιερουσαλήμ.
«Είναι καθήκον μου να δράσω ώστε οι παγκόσμιοι ηγέτες να μην διαπράξουν το ίδιο σφάλμα, το σφάλμα που συνίσταται στην αδιαφορία προς εκείνο που στο παρελθόν ήδη είχε οδηγήσει σε μία τραγωδία στην ιστορία μας», τόνισε από την πλευρά του ο ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη ναζιστική γενοκτονία.
Ο Μπερλουσκόνι τόνισε πως κατανόησε το μέγεθος της Σοάχ με την ευκαιρία μίας επίσκεψής του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς: «από τη στιγμή εκείνη ένοιωσα το συναίσθημα ότι μετέχω της ιστορίας σας και έχω συμπεριφερθεί με τρόπο που μου φαίνεται ότι αρμόζει για να υποστηρίξω τον λαό και τη χώρα σας».
«Έχω το προνόμιο να υποδεχθώ έναν από τους μεγαλύτερους φίλους του Ισραήλ», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Νετανιάχου, κατά την άφιξη του Μπερλο
υσκόνι, χαρακτηρίζοντας συνάμα ως «ιστορική» την τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Από την πλευρά του, ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε τη «μεγάλη φιλία και αγάπη του για το Ισραήλ και τον λαό του» και τόνισε: «μεγαλύτερη επιθυμία μου, για όσον καιρό θα πρωταγωνιστώ στην πολιτική, είναι να κάνω το Ισραήλ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Να υπογραμμιστεί ότι η Ιταλία του Μπερλουσκόνι, συγκαταλάγεται μεταξύ των επιλεγμένων χωρών της ΕΕ, από το Ιράν, με τις οποίες διατηρεί σοβαρές εμπορικές σχέσεις και έχει ένα εξαιρετικό πολιτικό διάλογο.