1 Μαρ 2010

Κινδυνεύει η Ελλάδα;

Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από πληροφορίες που έφθασαν στο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟ δείχνουν ότι οι σχεδιασμοί του Μαξίμου (δηλαδή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου) οδηγούν στην «ταχύτερη δυνατόν επίλυση των αποκαλούμενων Εθνικών Θεμάτων». Ταυτοχρόνως, αποσπασματικές σκέψεις για τον τρόπο επίλυσης αυτών των «διαφορών» με την πΓΔΜ και την Τουρκία, μας κάνουν αισθανόμαστε άσχημα καθώς οδηγούν σε συμπεράσματα ελάχιστα ελκυστικά για το μέλλον της χώρας.

Επειδή και στο παρελθόν, είχε ακουστεί πάλι το σύνθημα «μικρά μεν, τιμία δε», για την Ελλάδα, θα πρέπει να ξαναμελετήσουν ιστορία για συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πολιτική είχε αποτύχει τότε και θα αποτύχει και σήμερα, αν αποφασιστεί να ακολουθηθεί.

Κατανοητό είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές για την σωτηρία της κα την επάνοδο της σε υγιή οικονομική βάση. Ακόμη και θυσίες των Ελλήνων. Αλλά, με «πρόφαση» την οικονομία δεν δικαιούται ουδείς να επιχειρεί να μετατρέψει την ανάγκη διαφύλαξης των συνόρων και την ακεραιότητα της χώρας, σε αποφάσεις που θα καταργούν, επί της ουσίας το δικαίωμά μας να προασπίζουμε τα σύνορα και τον «εθνικό χώρο».

Μπορεί κάποια έγγραφα στο Μαξίμου να υποδεικνύουν πως αν επιτρέψουμε, βάσει συμφωνίας με την Τουρκία, στους Τούρκους να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο, ότι θα έχουμε οικονομικό όφελος περί τα 2.5 δις ευρώ ετησίως, αλλά είναι αδιανόητο να σχεδιάζουν παρόμοιες συμφωνίες καθώς το πρώτο πράγμα που θα συμβεί θα είναι η πτώση της ίδιας της κυβέρνησης. Στην ίδια βάση η «απελευθέρωση» από το «βραχνά των Σκοπίων» όπως αναφέρουν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν δεν σεβαστούν τις «κόκκινες γραμμές» της τελευταίας 20ετίας.

Ελπίζουμε να μην δούμε συντόμως κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, που οι συνομιλητές μας περιέγραψαν , στη διάρκεια των προσεχών ευρωπαϊκών και υπέρ-ατλαντικών ταξιδιών του πρωθυπουργού. Γιατί τότε, θα χαθούν και τα τελευταία ίχνη συναίνεσης που ο λοιπός πολιτικός κόσμος παρέχει. Για τον ίδιο το λαό, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πόσο έξω έπεσε, και πόσο έχει μετανιώσει, για τη δράση του ο Κ. Μητσοτάκης πως «σε δέκα χρόνια οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τίποτε…»!

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ